~wolny

Dnia 2017-04-20 o godz. 11:59 ~Beh napisał(a):
> Ale prawo wlasnosci wobec NWR zostalo pogwalcone mimo wszystkiego a prawdziwy inwestor wchodzi w spolke - NWR dawalo takie propozycje dla rzadu

ciekawe jakbyś pisał o prawie własności jakby ceny wyngiela szurowały po dnie a spółka poza bierzącymi stratami miała by ogromne długi.... Wtedy żaden inwestor (poza hazardzistami) nie chciał dotykać.

Moim skromnym zdaniem to arca, prudential, ashmore, gramercy oraz  citi nie mieli jaj aby przeczekać pół roku, próbować własnymi siłami reorganizować spółkę, cokolwiek innego robić, a nie za darmo oddawać kontrolę, licząc na jakieś "zapomogi" od państwa.

Wiem, że po fakcie to każdy jest mądry i może to co ja napisać ale z drugiej strony powyżej wymienione fundy to tuzy rynków kapitałowych w skali światowej, a tak dali się wyrolować... Wnioski na temat działania, zarządzania fundów niech każdy sam wyciągnie....

Wiem narażam się wielu osobom pracujących dla fundów ale jak dzwoni do mnie osoba i próbuje pytać się czy wiem co to jest platforma inwestycyjna i dlaczego nie chcę pomnażać swoich pieniędzy to staram się (jeszcze) grzecznie podziękować bo platforma to ostatnimi czasy źle mi się kojarzy :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.