Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Broken gdzie kucharek sześć.... uważam, że świetnie sobie radzicie macie wiedzę merytoryczną oraz jesteście dobrze zorganizowani przy tym ja jestem zaangażowany mocno w inne sprawy stąd trochę spychologii na wasze barki.(efekt wartościowy z mojej strony jest zerowy => bo jak wspomniałem interesuje mnie inpost i stąd moja aktywność)
Brzoska popełnił jeden błąd paradoskalnie przesuwając termin przekazania raportu za 2016 zabarykadował drogę do zrealizowania wezwania. OFE najzwyklej bez bieżącej wiedzy nt. sytuacji finansowej spółki nie mogą podjąć decyzji.
Przesunięcie raportu = brak wiedzy => brak możliwości złożenia zapisu
Wzywający (Advent i Brzoska) mają wiedzę bieżącą ew. sprzedający muszą się opierać o raport za III kwartał 2016 a to okres przemian.
Jednocześnie rynek wie, że inpost notuje dynamikę ponad rynek a skoro rynek rośnie o 10% rocznie to ile urósł inpost od końca III kwartału (pół roku)?
Skoro inpost jest w tendencji rosnącej to wracamy do wyjscia czyli tezy, ze OFE nie mogą podjąc decyzji na bazie historycznych wyników sprzed pół roku.
Tym samym nie obawiam się o wycofanie z GPW a bardziej tak przy okazji Brzoska sprowokował do uruchomienia nowych kierunków w tym przejęcia władzy przez OFE wraz z drobnymi inwestorami.
I według mnie oprócz tematu wezwaniu powinniście równolegle podrążyć temat ew. sojuszu z OFE (gdy będzie pewność przewagi na WZA OFE mogą podjąć temat)