~voodz

heh, jakoś tak wcześniej w innym poście wspomniałem, że west link mi pasuje dla griffin premium i proszę...a tak jakoś mi te 2 rzeczy się powiązały jak zobaczyłem ile chcą pozyskać kasy z wejścia na giełdę jakiś czas temu.....
generalnie jest to bardzo dobre info,
echo ma w tym roku 5 biurowców które potencjalnie może sprzedać, na 3 były umowy przedwstępne, ten jest 4,
więc pozostał tylko nobilis który ma też całkiem przyjemny poziom najmu,
nie spodziewałem się, że tak szybko się pojawi takie info :)
jeżeli wszystkie 5 pójdzie to ten rok możemy zakończyć ostrożnie szacując na 2,5- 3 pln na akcje(a będzie to najsłabszy rok z tego co nas czeka później), jeżeli nie wszystkie to adekwatnie mniejszy,
natomiast 2018 odpowiednio większy (a w 2018 i tak będzie więcej obiektów o większej wartości w każdym segmencie działalności oddanych, więc jak coś by nie poszło w 2017 to trzeba będzie zacisnąć.... i przeczekać trochę i dobrać ewentualnie w końcówce roku)
dodatkowo dzięki ROFO w przyszłym roku (Warszawie, tj. projektu Beethovena (I faza) oraz projektu Browary Warszawskie (faza J) oraz w 2020 projektu Beethovena (II faza)możemy się spodziewać szybszej pewniejszej sprzedaży nowych projektów i szybszej rotacji, natomiast 25% udział zmniejszy potrzeby finansowe, tym samym może wpłynąć na wyższą dywidendę, lub mniejsze kredytowanie ( osobiście sądzę, że chodzi o dywidendę)
kwestia tylko czy ten warunek pójdzie dobrze "Warunek ten zakłada, że pierwsza oferta publiczna akcji Griffin Premium przyniesie do 30 czerwca 2017 roku wpływy netto nie mniejsze niż 28 mln euro."
moim zdaniem powinien bo jest to nowa ciekawa oferta na gpw i na pewno wzbudzi zainteresowanie a poza tym wiedząc już teraz, że docelowo mają już plany zakupić west link i 3 inne biurowce to mam coraz większą ochotę się uważniej przyglądać temu debiutowi
a co najważniejsze wszystkie inwestycje w ramach grupy :)
tylko czekać kiedy resi4rent zaatakuje mieszkania :)

PS ja zakładałem wartość West Linka na niższym poziomie o kilka mln euro więc jestem pozytywnie zaskoczony
zawsze wolę nie dowartościować niż przewartościować takie mam dziwne podejście

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.