Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2017-03-01 o godz. 10:22 ~axaa napisał(a):
> Pytanie do Voodz/Proszę o ocenę sytuacji/ W grudniu 16r ECHO wypłaciło zaliczkę na dywidendę za 16r w wysokości 0,85pln brutto/
> Czy w Pana ocenie ,patrząc przez pryzmat komunikatów, możliwa jest jeszcze dalsza wypłata dywidendy za 16r/No bo zaliczka to jest ZALICZKĄ:((
> W MOJEJ OCENIE jest możliwa wypłata nawet 1pln/akcję ; ale możliwa jest też sytuacja że spółka poprzestanie na tej zaliczce 0,85pln/akcję ; i tutaj było by duże rozczarowanie drobnych inwestorów.Pozdrawiam axaa
Sądzę, że jest możliwa wypłata dywidendy, także Pańska ocenę (1zł ) uważam za jak najbardziej realną,
Już z kimś trochę wcześniej wymieniałem się poglądami odnośnie wysokości dywidendy(niestety nie pamiętam nicka) i generalnie nie byłbym zaskoczony gdyby też była trochę wyższa - kiedyś nawet argumentowałem, co przemawia za wyższą a co za niższą dywidendą za 2016
trochę sytuację rozjaśni raport za 1q, ja właśnie na niego czekam...........
Przede wszystkim trzeba patrzeć na echo, EPP, Gryffin(Grupa Gryffin na ten rok ma bardzo ambitne plany) oraz mniejsze - city space, resi4rent, itd jako jeden twór..(ten ostatni będzie coraz aktywniejszy, )
są też informację... które pośrednio dają nadzieje na duże zyski echo w tym i kolejnych latach, ale na razie za wcześnie żeby o niektórych rzeczach pisać..