Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie do końca wierzę aby moja strategia przynosiła bardzo dobre wyniki. Miałem 07.11 prawie za całość KGHM i co? wystarczyło zostawić, to byłby mój strzał życia tutaj, a sprzedałem 10.11 i zadowoliłem się 19%. Te skakanie po spółkach przypomina przechodzenie przez strumień po mokrych kamieniach, nie raz umoczyłem nogawicę. Energę też miałem przy 7,40 i też wystarczyło zostawić. Tak jak kiedyś pisałem czasy mamy takie by kupić i trzymać bo wszystko rośnie. Twój portfel jest nastawiony na długoterminowe powolne wzrosty i dywidendy - to jest dobra strategia przy sporych środkach i nerwach na postronku. Zawirowania się tam teraz robią bo ludzie widzący co się dzieje wychodzą złudzeni szybkim zarobkiem gdzieś indziej z nadzieją że powrócą na swoje matczyne spółki obładowani worami kasy. Trzymaj się swojej strategii, a tylko z drobnymi wpadaj do kasyna. Ja jak to ja wpadłem tu przypadkiem w październiku ubiegłego roku zielony jak trawa, zaczynałem z drobnymi potem sporo doładowałem, teraz już jestem na takim poziomie że nie wyjdę ze stratą bo mam psychiczne bariery nastawione na wyjście bez żalu. Trochę poznaję spółki i zasady aby może kiedyś wrócić tu w innych czasach i zagrać za więcej. Powiem Ci szczerze że bardziej mnie cieszy to że poznałem tu parę fajnych życzliwych osób, niż te kilka k zarobku - choć nie powiem jak dobrze pójdzie to z zabawy na gpw będę miał może zapłacony cały beton na budowę w tym roku.