artimar

witam wszystkich w tym pięknym okresie minihossy na naszych indeksach. Wprawdzie moje typy na wigometrze są niecelne ale za to cieszy rosnąca wartość akcji i kapitalizacja całej giełdy.. Cieszy mnie, że wreszcie przebite 2000pkt na wig20 i 55 tys na wigu. Pod koniec maja 2015r mieliśmy lokalne szczyty na wigu ok.58 tys a na wig20 wynosił 2600. Dawno tak ładnie nie urosły akcje wielu dużych spółek. I pomyśleć, że taki obśmiewany KGHM tyle urósł od dołka 51zł. Kontrakty na miedź kosztowały wtedy 1,9 a dziś 2,7usd. Ciekawe co będzie jak notowania miedzi zachowają tendecję i spółka uwolni swoje miliardowe odpisy. Trzeba pamiętać, że wzrostowi KGHM sprzyja także drogi dolar. Podobnie jest z PKN. Zastanawia mnie zasięg tej trwającej hossy od dołków 1650 i jilka razy bronionego wsparcia 1700. Obroty także są całkiem przyzwoite. Mam nadzieję, że nie zobaczymy szybko spadków poniżej 1900 w ewentualnej korekcie. Trochę mi szkoda, że nie stosowałem konsekwentnie zasady "kupuj gdy leje sie krew" a potem "pozwalaj rosnąć zyskom". Na CCC miałbym 90% zysku, na KGHM podobnie, na PKB 50%, PZU 40%, PKOBP 25% no i całkiem przyzwoicie na spółkach energetycznych :). Mimo mocnego przegrzania oscylatorów i wskaźników na wykresach tygodniowych indeksów dalej rośniemy, więc warto być czujnym ale do potwierdzonych sygnałów sprzedaży i otwierania krótkich daleka droga.
Czy jutro testujemy 2100? :). Sam jestem ciekaw przebiegu najbliższych sesji.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.