Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jeszcze nie wiem. Ogólnie staram się nie wchodzić za głęboko w spółki o małej płynności sprzedaży.
Widzę, że tu się powoli rusza, więc dokupuję - ale powoli, razem ze wzrostem obrotu.
W mojej opinii Colian nie ma specjalnie żadnych zagrożeń, raczej upside. Rynek Słodyczy rośnie. Niewiadomą są zagraniczne inwestycje- ale wygląda, że są pod kontrolą.
Zobaczymy...
To co mnie niepokoi to mały free float- w spółki z free-floatem poniżej 30% zazwyczaj nie inwestuję bo nawet jak im dobrze idzie to niekoniecznie się to przekłada na ceny akcji, ale tu liczę na wykup i 30% wzrostu w ciągu pół roku do roku, albo dodruk na inwestycje zagraniczne, co zwiększy obroty i zainteresowanie. Poza tym, mimo 20% freefloatu - to ciągle sporo kaski ....
Powodzenia:)