leechu84

wpływ na moją decyzję o zakupie akcji vivid miały zupełnie inne czynniki niż te na które ty psioczysz rewuś. dlatego jestem akcjonariuszem vivid i nie mam z tym takiego problemu jak ty :-). żeby było śmieszniej pracuję w jednej spółce notowanej na GPW od dawna. i wiesz co? jak czytam wpisy na jej temat na forum bankiera to śmieję się do rozpuku... brednie wypisują ludzie i w jedną i w drugą stronę (zarówno że kurs pójdzie w górę czy w dół). w ostatnim czasie wiedziałem jak będzie zachowywał się kurs akcji i mogłem na tym sporo zarobić podstawiając słupa (mam dostęp do części danych finansowych) tylko chyba jestem za uczciwy na to :-) pod kątem komunikatów w stronę giełdy spółka działa bardzo ubogo (na co ty też narzekasz)... bo ma to w nosie. prezes i zarząd skoncentrowani są na swoich zadaniach, mają akcje spółki (na co ty też psioczyłeś twierdząc że to mega słabe w vivid że dali je dla pracowników a to jeden z elementów zarządczych). wiesz jakie są efekty? spółka rośnie organicznie od wielu lat. cena akcji też. wychodzę z założenia że ufam ludziom którzy mają pasję do biznesu i doświadczenie w nim REW milion razy większe od Ciebie. więc przestań ujadać bo tak na prawdę nic nie wiesz o spółce którą masz w portfelu bo nigdy tam nie pracowałeś. pozdro dla cierpliwych :-)

ps. przestań już robić do mnie wycieczki personalne bo nic to nie wnosi. a po drugie do mnie coś piszesz że nie mam pojęcia o jakiś kwestiach. owszem może nie mam. tak jak ty napisałeś w swoim przykładzie o kghm że nie musisz wiedzieć jak pracują tylko mają zarabiać kasę. i tu się mylisz. bo to jak pracują, czy wydajnie, szybko solidnie itp ma bardzo duże przełożenie na organiczny rozwój i generowanie zysków. to pokazuje jak bardzo biedne masz doświadczenie w kwestii zarządzania przedsiębiorstwem. wiele firm w pewnych okresach ma gorsze wyniki i słabszą sytuację. to się zdarza. sugeruję spojrzeć na niektóre firmy bardziej holistycznie i przestać wypowiadać się w odniesieniu do ludzi o których strategi i portfelu nie masz pojęcia :-)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.