Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wszedłem w tą spółkę w 2015 r. Był to jeden z moich największych błędów w kilkuletnim doświadczeniu na giełdach.
Nie chodzi już o same wyniki, które są coraz słabsze, ale sam stosunek do inwestora. Wykonywałem maile do ich biura, następnie dzwoniłem, nawet umówiłem się na spotkanie - zero. Totalny brak kontaktu z inwestorami, a przecież włożyłem tam swoje pieniądze. Firma, która tak traktuje inwestorów nie zasługuje na finansowanie moimi pieniędzmi.
Wyszedłem z inwestycji w tym roku ze stratą ok. 25%. Nie rozpaczam, bo mam też inne papiery. Niestety straciłem raz na zawsze zaufanie nie tylko do tej spółki, ale i do osób z Zarządu.
Radzę się dobrze zastanowić zanim ktokolwiek z Was włoży kapitał w tą firmę. Tzw. "podskoki" są normalne na NewConnect, ale zamrożenie kapitału na ponad rok i strata 25% to dla mnie wystarczająca frustracja. Poza tym raporty miesięczne, które nic nie wnoszą i są publikowane chyba tylko dla "picu". Oprócz tego wieczne i przewlekłe akwizycje, których na horyzoncie nie widać. Przykre, ale prawdziwe.
Kiedyś napisałem na FB do właściciela - p. prezesa Kaczmarczyka odnośnie wyceny giełdowej spółki. Co się dzieje, że jest tak nisko mimo (wtedy) dobrych wyników. Dostałem odpowiedź jakby rozmawiał z przedszkolakiem: "my też chcielibyśmy, żeby akcje chodziły po 25 zł / szt. Pozdrawiam"
Tyle w temacie.
Również pozdrawiam i pamiętajcie: szanujcie swój kapitał.