Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
JA też nie zamierzam sprzedawać swoich akcji przed podziałem. Nie przekreślałbym też segmentu modowego ponieważ Minge jest jednak "marką" nie tylko w Polsce i Femestage ma szansę utrzymać się na rynku. Jeżeli spółka zacznie zarabiać to przejdzie szybo z NC na rynek główny. Nie wyobrażam też sobie, żeby podział nastąpił przy cenie 10 zł za akcję. Wartość aktywów netto samego Esotiq to 57 mln. Wartość przenoszonych udziałów do spółki przejmującej to ponad 21 mln. Według mnie cena w dniu podziału nie powinna być poniżej 20 zł.