Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2016-10-07 o godz. 15:53 95147 napisał(a):
> Dobra ludzie
> Jak widać spore emocje towarzyszą tej dyskusji. Ja proponuję zrobić grubą kreskę i zacząć dyskusje od nowa.
> Proponuję następujące założenia:
>
> 1. Zakładamy ze ostatni raport jest rzetelny i pokazuje prawdziwą sytuację, czyli: jakas rentowność jeszcze jest,
> ale spada, obrót dramatycznie spada - jesli bedzie tak nadal to niedługo spółka będzie "pod kreską"
> 2. Jeśli będzie jakiekolwiek odbicie w przychodach przy dotychczasowej marży - to bajka i jest szansa na up.
> 3. Nie ma żadnej manipulacji kursem - po co niby i kto miałby to robić
> 4. Wycena nie jest zanizona - spółka z daleka, traci rynek, skape informacje, mało wiarygodny zarząd - C/Z obecnie przy powtórzeniu
> wyniku H1 wychodzi ponad 5 więc nie jest to jakaś oderwana od rzeczywistości wartość
>
> Wydaje mi się że rolę tu może odegrać technika. Ja widzę na wykresie tworzącą się flagę, co prawda przy tej płynnosci
> trudno mówić o technice, ale jednak spróbujmy (to i tak lepsze niż wróżenie z fusów) Zapraszam do dyskusji
Utworzył się klubik wzajemnej adoracji i podziwiania tego gniota , tylko ciekawe kto z tego klubiku ma akcje i po ile kupowane.
Po pierwsze nadal nie ma nowego zarządu a minęło już trochę czasu od rezygnacji chinoli, walnego też nie ma , skupu akcji też nie ma , cena akcji poniżej nominału , obroty żenada, przychody do bani , wynik do bani, informacje ze spółki do bani, dywidendy nie ma, spółka podlega prawu holenderskiemu a nie polskiemu także KNF nic nie może.
Ktoś widzi jakieś pozytywy ? , technikę można sobie wsadzić w d.....e bo przy takiej płynności i FF nie ma ona zastosowania.
Jedyny pozytyw jest taki, że przekazują raporty i giełda ich nie zawiesiła , tak jak inne chińskie kasztany JJ auto i fenghua