~Gregs

Dnia 2016-10-06 o godz. 22:54 95147 napisał(a):

> Uzasadnij proszę dlaczego uważasz że kurs jest celowo dołowany.
> I właściwie w jaki niby sposób miałby być dołowany inaczej niż poprzez sprzedaż akcji
> na niskich poziomach?
> A może po prostu kurs jest jaki jest, bo tak rynek wycenia spółkę? Bo spadają przychody,
> bo rentowność jest zagrożona i lada dzień spółka może być pod kreską? Bo traci rynek
> a nowych nie zdobywa?
> Ja na przykład uważam i uzasadniałem już na tym forum dlaczego że kurs odzwierciedla to co w spółce się dzieje,
> a raczej to co się dzieje w raportach (90% raportów ukrywa rzeczywiste problemy spółek)
> Wycena obecna wcale nie jest oderwana od fundamentów... Co z tego że spółka ma w kasie ileś_tam $$$
> jeśli akcjonariusze ani jednego $$$$$ na oczy nigdy nie zobaczą?
> Papier jest zdołowany, czy może został sztucznie podbity...

Weź się nie ośmieszaj (myślałem, że jesteś poważniejszy). Trzeba było popatrzeć na przebieg dzisiejszej sesji. Po lewej ukazało się 18 sztuk po 2,50, a za chwilę po prawej 18 sztuk PKC. Kurs może fluktuować pod warunkiem, ze ktoś sprzedaje, a inny kupuje. Jeżeli sprzedaje i kupuje ta sama osoba, to nazywa się sztuczne regulowanie kursem i już nie jeden za to patrzy na świat przez kratki.
Rozbawiłeś mnie rentownością i ryzykiem znalezienia się pod kreską. Nową fabrykę budują bez kredytów (z zarobionych środków) pewnie z nudów. Wycena właśnie jest znacznie oderwana od fundamentów. Przypomnę Twoje wypowiedzi o wskaźniku C/Z 15, a nawet 20. Może teraz publicznie podasz jaki jest obecnie C/Z dla Peixinu (nie wstydź się).
Spółka nie ma jakich tam $$$ tylko sporą kasę. A czy zobaczą ją udziałowcy, czy nie okaże się w przyszłości (sam mówiłeś, że kupuje się przyszłość
Jeżeli 90% spółek ukrywa coś w raportach, to Peixin przy nich jest "perełką". Dobra kondycja finansowa i brak zadłużenia wskazuje, że jest znacznie niedowartościowana. Popatrz jak są zarządzane inne (krajowe) spółki. Nietrafione inwestycje, wyprowadzanie pieniędzy ze spółek, oszukiwanie w raportach itp. (przykład Hawe, gdzie w spółce siedzi CBA).

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.