~innyja

Co do tej mentalności chińskiej, to się nie znam, nie jestem orientalistą. Wiem tylko, jak spółki chińskie postępowały na giełdzie np. frankfurckiej i naszej. Oszukanie akcjonariuszy to chyba właściwe określenie. No chyba że w tamtej mentalności oszukanie kogoś to rzecz chwalebna, nie wiem, ale sądziłem (i nadal tak uważam), że moralność jest na całym świecie jednakowa, tzn. tym "cywilizowanym" świecie. Czy dwie inne (i jedyne) spółki chińskie na naszym parkiecie też postępowały zgodnie z ichnim kodeksem moralnym?
Co do ryzyka, to się zgadzam. Tylko diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach i pytanie nie brzmi, czy jest ryzyko, ale jakie ono jest? To tak jak pytanie o możliwość jakiegoś zdarzenia. Możliwe w kwantowym świecie jest właściwie wszystko, tylko nie wszystko jest jednakowo prawdopodobne :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.