Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
a nie liczyć na cuda.
Pisałem po pojawieniu się tego komunikatu że to wszystko dobrze zaplanowali i emisja będzie.
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/810708,presto-sa-zmiana-porzadku-obrad-zwyczajnego-walnego-zgromadzenia-presto-s-a--zwolanego-na-dzien-25-m#
Kurs wtedy był 0,17 - 0,18 gr.
Pisałem że spadek kursu do 0,10 po tym infie jest nieunikniony to mnie opluwano i pisano dyrdymały o 0,25 i 0,30 gr.
Potem zatwierdzili emisję to pisałem że na 100% spadnie na 0,10 a naganiacze pisali że pójdzie kurs w górę na 0,25 lub wyżej , niejaki dziki naganiał najwięcej.
Wystarczyło zrobić prosty numer.
Przykład: Ktoś posiadał 4 000 000 akcji. Emisja zeostaje zatwierdzona to zaczyna sprzedawać po naście groszy połowę z tego aż do dnia ustalenia PP uwalając przy okazji kurs. Zostaje mu 2 000 000 a że PP jest 1:1 to otrzymuje 5 mln PP. Zapisuje się na akcje obejmuje te 5mln i ma znów 4 000 000 akcji. W ten sposób ma dalej tyle samo akcji i jest zarobiony.
Jak padło słowo emisja to trzeba było uciekać jak najszybciej a nie czekać .
Ktoś tu pisał że mogą objąć wirtualnie emisję (na papierze), często tak się to dzieje na NewConect, czy tak będzie to się okaże po wejściu jej w rynek. Wtedy nie muszą podbijać tylko wyrzucać co mają i tak będą zarobieni bo zapłacili 0zł za akcje. Kurs wtedy spada na kilka groszy, potem pojawia się komunikat z spółki jak to pięknie, jakie perspektywy i plany mają. Ludzie kupują papier, uśredniają licząc na odbicie z kilku groszy na nie wiadomo ile a tu nagle pada info o scaleniu i bajka zaczyna się od nowa.
Niestety tak to to się odbywa jak będzie tutaj to nie wiem oby wam się udało.
Jedno jest pewne to co mówią prezesi i piszą to należy dzielić nie przez dwa tylko przez 10 bo zazwyczaj grają pod publikę.
Powodzenia, pozdrawiam naganiaczy dzikiego i resztę :)