Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2016-09-02 o godz. 19:00 ~kuna napisał(a):
> Dnia 2016-09-02 o godz. 09:57 ~Pandora napisał(a):
> > Kuna niezłe te orki, z zapartym tchem żeśmy z córką oglądały, najlepsze jest, że to szkolenie młodych było....
> >
> > Jeśli chodzi o spekulacyjne zakupy i sprzedaż to znam parę lepszych spółęk niż Pilab.....
> >
> > może ta spekulacja na plus 30% w ciągu jednego dnia miała na celu przyciągnięcie uwagi i wzbudzenie większego zainteresowania spółką? taki zwykły zabieg PR? nawet Patrowicz czasem ma mniejsze wzrosty, a przyciąga.... :)
>
> To byl filmik 18+, zobaczysz dzieci Ci odbiora :-)
> Orki cwaniary i to co sie jedna nauczy przekazuje ta wiedze innym, maja jakis calkiem sprawny system komunikacji
> o wiele lepszy niz kuny:-)
>
> Wiem, wiem trzepiesz ta biedna spekule az echo idzie :-)
> Biomed czasem popatrze bo mialem z nim ktotka acz przyjemna przygode.
> Pozniej troche z Grega jaja robilem, pod innym nickiem chyba qqqq, ale na zyczliwie nie jak fiks, wiec rozstalismy sie po przyjacielsku teraz czasem zagladam czy cos sie nie wyjasnia, stad wiem ze jestes tam.
> Dla mnie to za wczesnie na ta spolke za duzo jeszcze niewiadomych.
>
Wiesz Kuna, rzeczywistość bywa bardzo banalna, a z banalności życia i przypadku robią się czasem wielkie sprawy, cała moja przygoda z Cormay polega na tym, że kiedyś dawno temu, kiedy Cormay był hurtownią farmaceutyczną tam pracowałam, potem tamten Cormay upadł i później nowy Cormay z Lublina wszedł na giełdę. Zostały mi z tamtych czasów wspomnienia i znajomości, a że ludzie lubią plotkować i obgadywać innych, to sam wiesz, jak to w życiu bywa. Znałam tą czy inną opinię, która przełożona na forum urastała do wiedzy magicznej.
Potem całkiem z przypadku, wyszło że jeden znajomy z rynku hurtowni farmaceutycznych zna samego nowego prezesa Biomedu. Facet ma klasę i nie chciał zdradzić żadnych tajnych informacji, ale gdzieś z innych źródeł wyszło, że jego głównym zadaniem jest przygotować firmę do sprzedaży jakiemuś grubasowi.
Jak to się skończy nie wiem, kupiłam ten Biomed i czekam, ale czy się coś zdarzy dobrego to głowy sobie uciąć nie dam. Greg to marzyciel, a ten Fix-Fax to jak Ty pisowiec pełną gębą, tyle że jest mocno zakompleksiony i bez poczucia humoru, zwykły prostak.
Nikogo nie namawiam do zakupu akcji, choć intuicyjnie wydaje mi się że może być to dobra inwestycja. A co do manipulacji spekuły na forum, to po doświadczeniach z Cormay uważam to za absolutną nieuczciwość. Ze zwykłej ludzkiej uczciwości jeśli mogę, to to przykracam, ponosząc pełne konsekwencje. Wiesz, że prezes Cormay złożył doniesienie na policję o obrazę go na forum. I śmieszne to i straszne. Czekam na dalszy rozwój wypadków, ale jeśli będzie trzeba to zafunduję mu taki cyrk jak HGW miała wczoraj. :)