Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
My nie naganiamy tylko wymieniamy spostrzeżenia - merytorycznie. Jak poczytasz moje posty to zauważysz, że nie wszystkie są pozytywnie nastawione do spółki, bo szukam prawdy i analizuje możliwe scenariusze a nie koloryzuje rzeczywistość, ale nie wierzę w to, że CP dał się wydymać prezesowi rok temu biorąc po 38,5. Po drugie przez ostatnie dwa miesiące przemielił się cały FF czyli można śmiało założyć, że gro starego akcjonariatu - znudzonego i zniecierpliwionego poszło na wymianę. Miałeś jakiś komunikat o zmniejszeniu zaangażowania dużych akcjonariuszy? Nie, a mają na to 7 dni. Po informacji o zmianie daty raportu paniki nie było, a dlaczego? przecież większość odebrała to jako negatywną informację. Sam to odebrałem jako negatywną informację. Mi się po prostu wydaje, że początkowo prezes był zażenowany spadkiem kursu i stąd komunikat do KNF a na pewno było też ciśnienie z zewnątrz od CP i innych akcjonariuszy ale teraz kiedy emocje już opadły dostrzegli w tej "porażce" szansę dla siebie i dlatego przesunięcie raportu/skupu o jeszcze jeden miesiąc...a tak poza tym panie "sprzedaje to gówno" to jesteś cham, prostak, bezmózg i mazgaj więc dla mnie lepiej że już sprzedałeś