Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jeżeli po przeczytaniu ostatnich raportów spółki uważasz, że jest inaczej niż zapisałem to znaczy, że albo nie rozumiesz co czytasz i nie potrafisz analizować sprawozdań finansowych, albo ... masz problemy z matematyką i nie odróżniasz minusa od plusa, tym samym nie odróżniasz straty od zysku, albo i jedno i drugie.
Weź popatrz tylko na fakty: ciągłe straty, których nie ma czym pokrywać bo gotówki prawie już nie ma a nowa nie jest generowana. I teraz pytanie: jak myślisz długo tak może potrwać? Przecież dopiero co był układ, w którym udało się z Urzędem Skarbowym i kontrahentem a dług przejęli obecni główni akcjonariusze, którzy być może wcześniej sami wykreowali to bankructwo. A kogo ogrywają teraz? Samych siebie? Drugi raz bajer na OZE i jakieś głupoty już nie przejdzie bo nikt nie tknie śmieciucha bez konkretów. Obietnice to tu już były i ludzie o tym doskonale pamiętają. A jak ktoś nie pamięta to zanim zainwestuje to sobie sprawdzi te opowieści z mchu i paproci. I sprawdzi też, że wszystko się skończyło upadłością.
Jeśli można to dam Ci dobrą radę: nie patrz co piszą ludzie bo tu nikt nie jest Twoim wrogiem, tak jaki nie jestem nim ja, ale patrz na spółkę jej raporty, wyniki, czytaj sprawozdania finansowe, analizuj i wyciągaj wnioski.