Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Stary, byłem w tej sekcie krótko i do tego, naprawde wiele lat temu. Nie wymagaj wiec ode mnie bym pamietał taka smieciową wiedzę "jak osiaga sie bonus 4%" :-)
I nie pisz mi, że ja pisze ogólnikowo. Bo o wiele bardziej konkretnie niz Ty.
A skoro oceniasz mnie jako młodego, to marną masz wiedze do tego typu ocen. :-)
ALe nieważne.
Koniecznie chcesz, bym napisał jakie cechy z sekty ma ten pies? ;-)
Sekta od łac. secta - kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć.
AMWEY posiada wszystkie te cechy. Zwykle przyjeło się odnosić je do wyznań zwiazanych z wyznaniami religijnymi. Dlatego, że to religie na początku dziejów ludzkosci miały najsilniejsze tendencje do głoszenia swoich pogladów /ruchy misyjne/.
Dzisiaj pojawiło się coś innego. Wyznawcy róznych "nowych" poglądów odcinający sie od wszelkich religii, ale tak samo głoszący to, co sami wyznają, nie jako religie, ale jako ich poglądy ukierunkowane określonymi ideami. Tylko patrzeć jak na drodze ewolucyjnej powstaną z tego następne nowe religie :-)
Chrystus też na początku nie załozył zadnej religii, ani później. Jedynie nauczał :-)
Potem z jego nauk zrodziły sie religie chrześcijańskie.
AMWAY uczy kieruneku, drogi, postępowania, zasad, stronnictwa od odmiennych poglądów, polecajac nauki zgodne z jego wytycznymi, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć- łac. secta .