Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
jestem na giełdzie ponad 15 lat
pierwsze 10 lat to wychodziłem na zero
zacząłem zarabiać jakieś ostatnie 5 lat
zauważyłem taka zasadę na tej giełdzie ,że jak maż dobra spółki (tutaj poprzednik powiedział o fundamentach , itd....)
spółka wróci do tej wartości za ile kupiłeś , tylko trzeba być cierpliwym
dam przykład miałem KERNEL po 40 zł (zakup ) kisił się rok i spadł do 25zł , jak odreagował na 35zł to sprzedałem ze strata
w tej chili jest po 60zł, morał z tym ,ze jak masz dobra spółkę to trzeba być cierpliwym
PELION jest dobra spółką i wróci do tej ceny ( z tego co pamiętam masz po 70zł)
na twoim miejscu ja bym dokupił PELIONA , aby uśrednić
Odnośnie innych spółek to się nie wypowiem , ponieważ nie wiem jakie one są
Jak są spekulant (ja tak to nazywam) to bym się pomału ich pozbywał , a jak są dobra to uśredniał
czyli wpompowywał kasę jak masz , z tym warunkiem ze nie będzie ci potrzebna np. przez 5 lat
PELION w ciągu 5 lat będzie 70 zł kosztował , albo nawet więcej