Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Też się zastanawiałem czy się nie skrócić, przynajmniej częściowo. W południe po 4- 4,005 mogłem oddać ale ostatecznie się rozmyśliłem. Edward jest ewidentnie spadkowy, chociaż martwi mnie niezaliczenie 50% zniesienia brexitowskiego. Jak to był klin, który prezentował wczoraj szuler, to ruchu powrotnego jeszcze nie było a jak formuje się trójkąt to niższe poziomy jeszcze będą. Na ten moment, w tym ruchu, obstawiam Edwarda na 0,850-0,900 a dopiero później większą korektę więc miejsca jest sporo. USD/PLN drożeje trzeci dzień ale jak na razie dynamika wzrostu maleje, na ten moment świeca na D1 jest wzrostowa chociaż górny cień zaczyna być długi, RSI powyżej 50, Stoch wzrostowo. Eur/ pln też dwa dni podchodził pod 4,45 i nie dał rady więc przewiduję suma summarum jutro, może dziś jeszcze, niewielką korektę, a później aż do ratingu FITCH winda. Jak Edward
pomoże to 4,10-4, 12 ostatecznie chwycimy. No ale to forex......
Gram w realu więc przy małej korekcie można się nie zmieścić na odkupie. Co myślicie i jak prognozujecie ?Piszcie!