~obserwator

Dla mnie prezes Sawicki piszę tak bo chce tanio akcje wyrwać, zaczął sam naganiać na sprzedaż bo już samo straszenie wyrzuceniem z GPW nie działa ,a ja wprost przeciwnie planuję właśnie dokupić te akcje takie teksty uświadamiają mnie w przekonaniu aby postąpić odwrotnie niż Pan Sawicki proponuje czy wy myślicie iż te teksty za darmo opublikowali nawet wybieram się na WZA choć nie mam akcji /może ktoś mnie wprowadzi/ ostatecznie mam blisko.Wtedy sam się przekonam, osobiście bardzo bym chciał aby rewidenta tam nasłać i zobaczyć czy niema nic podejrzanego najlepiej wszystko posprawdzać,

eszcze raz przypominam iż już dziś każdy z akcjonariuszy ma Prawo zapoznać się z listą osób które będą uczestniczyć na WZA i ile mają akcji wtedy można policzyć ,trzy dni robocze od dnia WZA to już od dzisiaj 

Art. 407. § 1. Lista akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu, podpisana przez zarząd, zawierająca nazwiska i imiona albo firmy (nazwy) uprawnionych, ich miejsce zamieszkania (siedzibę), liczbę, rodzaj i numery akcji oraz liczbę przysługujących im głosów, powinna być wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego zgromadzenia. Osoba fizyczna może podać adres do doręczeń zamiast miejsca zamieszkania. Akcjonariusz może przeglądać listę akcjonariuszy w lokalu zarządu oraz żądać odpisu listy za zwrotem kosztów jego sporządzenia.
§ 11. Akcjonariusz spółki publicznej może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres, na który lista powinna być wysłana.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.