Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dla akcjonariuszy istotne jest , że sytuacja na Ukrainie i w Rosji poprawia się.Kurs RUB,UAH i cena ropy rosną.Wyjątkowo niskie koszty pracy na Ukrainie pozwalają realizować zyskowny export na zachód. W kraju dzięki sympatiom Morawieckiego do modelu gospodarczego Korei Pd. duże ekspansywne firmy z Polskim kapitałem które nie korzystają z cypryjskich fruktów (Galeon transgraniczne połączenie), będą mogły skorzystać z państwowego wsparcia pewno ze strony skonsolidowanych upaństwiowionych OFE. Pan M.S. poza GPW posiada Barlinek i Komfort . Aż się prosi. Pewne posunięcia wymagają dematerializacji akcji art.92 Ofertapubl.U. Tu jednak wygląda na to jakby Ktoś nie był pewny czy chce ja przeprowadzić i zostawia ( zostawiał) sobie furtki aby się z tego wycofać. A co z nami drobnymi-Pan M.S. w wywiadzie porównał się do krokodyla który wyczekuje...a potem kłapie zębami. Zasadniczo ciarki mi przechodzą po plecach. Jednakże nie jesteśmy tukanami Tuni. Jesteśmy skromnymi drobnymi inwestorami i skoro się nas nie wyciska to chyba możemy zostać ?