~inwestorAndrzejewski

Witam serdecznie mam nadzieje iż za rok może dwa zrobienia wezwania z ZGODNIE Z ART. 91 UST. 6 USTAWY będzie możliwe tylko po cenie którą ustali biegły ,do tego dążę i nie dam posłom spokoju dopóki tego nie wprowadzą a dodatkowo posłowie dostrzegają ten problem i jest wola aby naprawić wadliwe przepisy ,dlatego między innymi Państwu pomagam

ZAMIAREM WZYWAJĄCEGO JEST WYRZUCENIE WAS Z GPW LUB JEŚLI BĘDZIE MIAŁ LEPSZYCH NAGANIACZY I PRZEKONA DO SPRZEDAŻY WIELE OSÓB I PRZEKROCZY WTEDY 90 % GŁOSÓW TO ZROBI PRZYMUSOWY WYKUP POZOSTAŁYM OSOBĄ BEZ ICH ZGODY poniżej cytat z wezwania

Po nabyciu Akcji w Wezwaniu zamiarem Wzywających jest podjęcie działań zmierzających do zniesienia dematerializacji akcji i wycofania ich z obrotu na rynku podstawowym prowadzonym przez GPW, zgodnie z obowiązującymi przepisami Ustawy lub innymi, stosownymi regulacjami. W tym celu po zakończeniu Wezwania Wzywający zamierzają złożyć wniosek o zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki w celu podjęcia odpowiedniej uchwały w tej sprawie.
Ponadto, jeżeli udział Wzywających w kapitale zakładowym przekroczy wymagany próg określony w regulacjach dotyczących przymusowego wykupu akcji, Wzywający mogą zadecydować o przymusowym wykupie akcji od mniejszościowych akcjonariuszy, z zachowaniem wszelkich uprawnień, jakie w związku z tym procesem przysługują akcjonariuszom mniejszościowym.

W odpowiedzi na to wezwanie zawiązała się grupa osób która nie chce do tego dopuścić ,już dziś mogę powiedzieć iż wygrali 
pytanie czy będą musieli iść do Sadu który potwierdzi iż mają racje /Prawda się obroni/ czy wygrają już w głosowaniu na walnym mając tyle akcji aby powiedzieć iż się nie zgadzają ,przykłady matematyczne
przeciwnik ma na walnym po wezwaniu 60 % to wystarczy iż NIE powie 6,7 % i wygraliście
jeśli przeciwnik ma 70 % wam wystarczy 7,8 % i wygraliście 

Dlatego nawet mając tylko tyle to wygraliście jednak wygraliście tylko notowania giełdowe ,czy wasz przeciwnik będzie oferował wyższe ceny później tego nie wiem , jakie będą wyniki finansowe w przyszłości też tego nie wiem jaki kurs na GPW też nie wiem

Zmieniłem przepisy po to abyście wy decydowali czy chcecie dać się wyrzucić z GPW czy robicie GEST KOZAKIEWICZA, a przy takim free float już dziś mówię iż wygracie to głosowanie jeśli te osoby które nie chcą sprzedawać w tej cenie będą przystępowały do grupy ,przeciwnik źle się przygotował może nie wiedział o zmianie przepisów ,tyle akcji co ma grupa już dziś to na Polcolorit miałem po 2 tygodniach aż musiałem zacząć szukać akcjonariuszy nie konwencjonalnymi metodami.
chciałbym zaznaczyć iż aktualnie wszystko jest za darmo ,dopiero po uzgodnieniu warunków pomocy ze strony SII grupa wybierze z pośród siebie określoną ilość osób które wykupią członkostwo w SII /czy inne osoby będą partycypowały w tych kosztach/jeśli grupa dojdzie do wniosku iż chce aby SII Państwu pomagało.,reprezentowało na walnym, itd, możecie też wynająć kancelarie lub robić to samemu ,Andrzejewski nie podejmuje się organizowania Porozumień tylko informuje Państwa o aktualnym stanie prawnym dodatkowo przypomnę jak dojdziecie do wniosku iż warto aby biegły rewident do spraw szczególnych zbadał określone sprawy macie też do tego prawo dysponując tylko 5 % głosów

Przy starych przepisach byłoby bardzo trudno wygrać i ogłuszający wezwanie wykorzystywali ala szantaż mówiąc sprzedawajcie w wezwaniu bo wyrzucę was z GPW, sami doświadczyliśmy tego na Polcoloricie dopiero w sądzie to zablokowaliśmy ,zmieniając te przepisy teraz wy drobni decydujecie nawet mała grupa może to zablokować gdyż przepisy mają chronić drobnych inwestorów.

Nawet ministerstwo finansów twierdzi dotyczy to starych przepisów 
Obecne przepisy ustawy o ofercie, mogą być wykorzystywane do wyeliminowania ze spółki akcjonariuszy mniejszościowych.Przymuszenie akcjonariuszy mniejszościowych do sprzedaży akcji powinno mieć charakter wyjątkowy Zniesienie dematerializacji akcji łączy się jednocześnie z pozbawieniem akcjonariuszy mniejszościowych ochrony w związku z zaprzestaniem podlegania obowiązkom informacyjnym, a płynność akcji zostaje radykalnie zmniejszona, co może stanowić dodatkowy argument dla akcjonariuszy mniejszościowych, stymulujący ich do podjęcia decyzji o odpowiedzi na wezwanie akcjonariusza większościowego ,dlatego również poparli moją prośbę aby zmienić przepisy i od 4 czerwca obowiązują nowe przepisy które Państwa obronią /oczywiście jeśli wystarczająca ilość osób poprze Państwa inicjatywę i zdecydują się nie sprzedawać akcji na GPW ani w wezwaniu/ Tylko od Państwa zależy powodzenie inicjatywy czy wyślecie smsa przypominam to są tylko wstępne niezobowiązujące deklaracje

Niektóre osoby podawały wątpliwość czy taka forma wysyłania sms jest zgodna z prawem, na swoim przykładzie już rok czasu namawiam tak do przystąpienia do Porozumienia Polcolorit podając nawet dwa telefony ,adres @ ,i link do grupy na facebooku CAŁY CZAS SĄ moje WPISY W INTERNECIE, mam w rodzinie prawnika od rozwodów czasami się go radzę ale też może się mylić mi powiedział iż niema takiego zagrożenia ale gdyby nawet to nie dla wysyłającego tylko dla mnie byłoby zagrożenie ,stać mnie na zapłacenie kary a w takich sytuacjach dobro ogółu dobro społeczne jest argumentem za symboliczna karą ,dlatego nie sprawdzałem tego wnikliwie uważam iż ktoś celowo chce zniechęcić do wysyłania smsów. Co do wystawianiem zleceń aby uwiarygodnić ilość akcji też uważam iż niema takiego zagrożenia, Jednak będziecie Państwo mieć pomoc prawną i możecie to wszystko skonsultować ,możecie zamiast telefonu podać @ do siebie /możliwości jest dużo/

Dlatego proszę te osoby które nie akceptują ceny z wezwania o przystępowanie do grupy razem dacie radę.Wysyłamy sms na tel 518146202 z ilością akcji cel 10 % głosów

Dodatkowo do przemyślenia przez członków grupy czy robicie jednorazowe porozumienie do głosowania przeciw wyrzuceniu z gpw i po walnym samo się rozwiązuje 

czy tak jak na Polcolorit trochę bardziej skomplikowane Strony zawierają porozumienie, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 1382) o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej „Ustawa”),  dla prowadzenia trwałej polityki wobec Spółki polegającej na dążeniu do: tutaj wstawiacie różne dowolne cele

Poczytajcie weekendowo na internecie o różnicach,wadach zaletach,i jak postąpicie tak będzie,

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.