Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam serdecznie tyle razy prosiłem aby już po ogłoszeniu wezwania się organizować wtedy nie przekroczyłby 90 % byłem jednym z dwóch organizatorów Porozumienia Akcjonariuszy Polcolorit gdzie również chciano przejąć majątek /nasze akcje/ za ułamek wartości księgowej /dwa zakłady produkcyjne jeden w strefie ekonomicznej/ główni akcjonariusze wiedzą najlepiej jakie będą zyski w przyszłości w Midasie i najlepiej z nikim się wtedy nie dzielić na naszym przykładzie rok od ogłoszenia wezwania po niekorzystnej cenie dla nas i zablokowaniu wyrzucenia z GPW w sądzie wyrok sądu okręgowego i apelacyjnego w przedmiocie zabezpieczenia roszczeń/ dziwnym trafem teraz za 1 najgorszy kwartał w branży spółka wykazała 1 mil 100 tys zysku dodatkowo prawdopodobnie dostanie dotacje prawie 2 mil Ewentualna dotacja plus zysk za 1 kwartał to prawie 3 miliony razem już teraz a przypominam o sezonowości sprzedaży najlepsze kwartały to 2 i 3 dopiero przed nami a w wezwaniu za 24 % firmy Pani Barbara proponowała nam 3 mil 200 tys ,dlatego o tym piszę gdyż u was również perspektywy są i zyski duże będą a poco się dzielić ,my co prawda akcje w IPO POLCOLORITU kupowaliśmy po 43 zł a u Państwa były również dwie chyba emisje
Witam serdecznie w nawiązanie do ewentualnej możliwości dostania przez Spółkę Polcolorit S.A dotacji prawie dwa miliony złotych z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 , wczoraj prawdopodobieństwo otrzymania tej dotacji znacznie się zwiększyło opublikowano na stronie DIP Wyniki oceny formalnej - konkurs horyzontalny 1.5.1 A Rozwój produktów i usług w MŚP projekt Spółki Polcolorit S.A został zakwalifikowany do ostatniego etapu czyli oceny merytorycznej myślę iż za niecały miesiąc oficjalne wyniki konkurencja już mniejsza o 84 projekty które zostały odrzucone link do informacji poniżej proszę sprawdzić pozycję 162 z poniższej listy
link
nawet przekonałem Posłów do zmiany przepisów jednak aktualnie tylko udało mi się zmienić to choć myślałem iż to Wam pomoże ale nie chcieliście organizować się wcześniej, o aktualnej sytuacji waszej spowodowanej niedoskonałością przepisów o Przymusowym Wykupie tłumaczyłem Posłom twierdzili iż teraz nie mogą tego zmieniać ,przy następnych nowelizacjach powrócimy do tego problemu ale wam to nie pomorze
Teraz jest tak nie można przywrócić akcjom formy dokumentu i wycofać spółki z obrotu bez odpowiedniej uchwały WZA podjętej większością 4/5 głosów na WZA oddanych w obecności akcjonariuszy dysponujących minimum połową kapitału zakładowego. Co niezwykle ważne, po aktywności SII oraz Porozumienia Polcolorit w pracach nad przepisami, zmianie uległ próg niezbędny do podjęcia takiej uchwały do poziomu 90%. Zmiany te zostały podpisane już przez Prezydenta i opublikowane w dzienniku ustaw. Wejdą w życie z dniem 4 czerwca br.
Osobiście rozmawiałem z organizatorem pseudonim spotkanie jest bardzo zmotywowany do działania ,dodatkowo przez dużą stratę z ewentualnego przymusowego wykupu, dlatego zrobi wszystko co będzie mógł dla swojego i waszego interesu gdyż jest on taki sam ,dlatego to nie jest żadna ściema ,spotkanie było , nawet ten Pan przyleciał z zagranicy na to Spotkanie, może nie było dużo osób na spotkaniu wielu można usprawiedliwić /nawet sam nie zalecałem aby ktoś kto ma mało akcji jechał z drugiego końca Polski, jednak apel do tych co mają blisko do Warszawy plus te osoby co mają dużo akcji przyjechały na następne spotkanie które zapewne jeszcze będzie.Zawiązała się na spotkaniu grupa osób / powymieniali się telefonami/ jeśli ktoś uważa iż może być pomocną osobą warto aby ich o tym poinformował ,pozostałe osoby będą tylko dawali nazwisko do pozwu i płaciły składkę
Jedyną formą kontaktu do tej prawdziwej grupy jest inne @ są fałszywe porozumieniemidas@gmail.com można tam bezpośrednio wysyłać @ z podaniem ilości akcji /województwa ułatwienie w przypadku ewentualnych spotkań regionalnych oraz telefonu do siebie ,dodatkowo na wszelki wypadek należy również dodatkowo wpisywać @ do siebie w wątku https://www.bankier.pl/forum/temat_adresy-mailowe-tych-co-chca-isc-do-sadu,20542285.html bez podawania publicznie telefonu /jeśli ktoś obawia się podać @ prywatnego otwiera nowego /2 minuty/
Zgłaszamy się tu i tu ze względu na to iż ja nie uczestniczyłem w spotkaniu i nie wiem czy ono było ,jedynie ten Pan dzwonił do mnie z zagranicy i ja sprawdzając później oddzwoniłem do niego uważam iż wszystko co pisze jest prawdą.
Najważniejsze musi być was więcej dlatego kilka osób które nawet nie muszą mieć wiedzy o Spółce niech zacznie trolować/czy jak to się nazywa/ nawet politycy to wykorzystują w kampaniach informacje należy rozreklamować ,oraz na innych forum ,Pan Spotkanie nie ma takiego doświadczenia i czasu ktoś musi się tym zająć,odświeżając wpisy na wszelkich możliwych miejscach w internecie,możecie zainteresować prasę wysyłając im @,czy do serwisów internetowych ,każdy artykuł to dodatkowa reklama i nowe osoby, dodatkowo każdy z was zna maklerów ze swoich biur poprosić aby wyłowili akcjonariuszy z większymi ilościami akcji ,wam telefonu do nich nie dadzą ale mogą do nich zadzwonić i powiedzieć o waszej inicjatywie podając im @ porozumieniemidas@gmail.com
Sam nie mając wiedzy stworzyłem stronę internetową link wykupując domenę na własność możecie sami ocenić ,teraz nie mam czasu jej uaktualniać ale myśmy swój cel osiągnęli mamy 14 % akcji w Porozumieniu ,może ktoś z Państwa ma wiedzę i czas aby coś takiego zrobić ,mamy też grupę na Facebooku link może u Was też zrobicie my mamy tak iż posty mogą czytać tylko członkowie grupy u Państwa ze względu na reklamę zalecam niestosowanie takiego obostrzenia
- nagłośnić sprawę w mediach, każda gazeta/portlal chętnie sobie podbije nakład na sporze drobni kontra znany miliarder /czy ktoś z was dzwonił lub pisał /choć lepiej dzwonić/ wiem ze swojego doświadczenia samo się nie zrobi
Poniżej to co pseudonim Spotkanie /organizator Porozumienia .napisał po spotkaniu w Warszawie w innym wątku i może nie wszyscy przeczytali cytuję
Sa konkretne wnioski.
Najważniejsze sprawy na szybko:
1/ jest nas wciąż za mało (% towo do ilości akcji w obrocie) zatem praca dla domowa dla wszystkich -przekazujcie informacje o konsolidowaniu się drobnych w ruch "Porozumienie Midas" na wszystkich forach ekonomicznych i w komentarzach pod artykułami.
Sprawy zaczęły się toczyć i ilość osób jest ważna dla wiarygodności, medialności i optymalizacji kosztów sprawy. W poniedziałek roześle obecna listę dystrybucyjna.
Sa konkretne wnioski.
2/ przesyłajcie pod adres porozumieniemidas@gmail.com wszelkie dokumenty, raporty, noty prasowe, artykuly wywiady dane porównawcze do innych biznesów np wartości roamingu krajowego dla n.p. play, cen koncesji na częstotliwości, wyceny bts-ow tj stacji bazowych, informacje o kosztach midas i inne porównawcze. Przyszle zyski itd
Ten materiał jest niezedny dla wyznaczenia ceny godziwej z która pójdziemy do sadu. Więcej danych = jesteśmy bardziej wiarygodni
Sa konkretne wnioski
Każda informacja dotycząca niezgodności prospektu z działaniami zarządu jest ważna. Każda poszlaka wskazującą na grę nieczysta lub nie zgodna z obowiązującym prawem, świadcząca o manipulacji np. Kwesta spłaty długów w dzień po rozliczeniu wrzwania. Kazda wskazówka o działaniu na szkodę spółki lub akcjonariuszy przez zarząd lub inne podmioty związane z GA
Sa konkretne wnioski
3/ sprawa jest pilna bo wykup moze nastapic nienawem a sprawa o odszkodowanie gdy nie mamy juz praw korporacyjnych bedac pozbawionymi akcji bedzie trudniejsza
Zawiazala sie grupa inicjatywna.
To Osoby ktore byly na spotkaniu.
Nasz kontakt to porozumieniemidas@gmail.com
Na kolejne spotkania z kolejnymi kancelariami zapraszamy wiecej osob ktore czuja sie na sile wesprzec nas merytorycznie. To dzis jest ten dzien kiedy trzeba stanac w pierwsym szeregu. Przestac kryc sie za plecami innych
Nie wszystko też można pisać na forum do grupy z czasem może też agenci przeciwnika przystąpią, Ja często działam niekonwencjonalnie , jak gazety nie będą chcieli pisać za darmo to robić płatne artykuły lub wykupić ogłoszenie /w formie małego artykułu z podaniem danych kontaktowych aby pozyskać więcej akcjonariuszy, będzie szum medialny to inni wykupią to po 81 groszy / jak macie wy kasę to też to róbcie/ Można dać komunikat w PAP o waszej inicjatywie koszt 500 zł w kilku się złóżcie, a najlepszym rozwiązaniem byłby wiec z transparentami wynajmijcie 3 autokary ze swoimi rodzinami i znajomymi jedziecie ,plus te osoby które mieszkają w Warszawie zbiorą jak najwięcej znajomych aby uczestniczyli jak nie to do manifestacji możecie dogadać się z tymi co roznoszą ulotki lub innymi i im zapłacić za udział wtedy w każdej telewizji będziecie i zrezygnuje wtedy z tego Przymusowego wykupu bo antyreklamy nikt nie lubi a Prawda się obroni sama u Nas na Polcolorit mieliśmy to robić ale cały czas są negocjacje związane z odkupem naszych akcji na satysfakcjonujących nas warunkach lub innej możliwości rozwiązania sporu dlatego takie działania niebyły realizowane.
Pozdrawiam i do dzieła samo się nie zrobi RAZEM DACIE RADĘ.