~zachu

Ironia, z definicji, to prześmiewstwo. pisząc więc "nie prześmiewam, to ironia", przeczysz sam sobie. Znasz tezę (przypowieść) o małpach rzucających monetami? (Nie dam głowy, czy to nie WB właśnie o tym wspominał). Jeśli widzisz moje "przechwałki" - pokaż gdzie. Napisałem krótko - i z AT i z fundamentów było wyraźnie widać, co się kręci. Nie napisałem, ile zarobiłem/straciłem, nie napisałem, co doradzam/odradzam, nie napisałem, że nie można było zagrać lepiej ode mnie itp. Napisałem, że nie narzekam. To twoim zdaniem przechwałka?

Napisałem również, cytując, "Giełda sama w sobie to "splot informacji". To, że ECHO wróci powyżej 7, było jasne od samego początku". Nie są to przechwałki IMO, bo swingi na ECHO po prostu są czytelne - to, co mnie dziwi, to mała ilość graczy i małe obroty na de facto całkiem sporej i "zwrotnej swingowo" spółce. Natomiast odpowiadając na twoje pytanie - "duże wahania kursu na frajerach" to nie jest slang, to stwierdzenie faktu. Frajerzy wyrzucają jak spada, a kupują jak rośnie, w oparciu o efekt domina i FOMO. Na blue chipach i ogólnie spółkach o dużych i płynnych obrotach nie widać tego tak czytelnie, bo zleceń jest dużo, obroty są duże itp. Na MiSiach z kolei widać czytelnie pojedyncze zlecki, i widać impulsy i "echa" (sic!) zamiast fal. Dla mnie ktoś, kto małpuje zlecenia puszczone tuż przed nim - to po prostu frajer. Zysk na giełdzie jest praktycznie zawsze z gry pod prąd wartości kursu, a w zgodzie z jego pędem. tl;dr Nie ja wymyśliłem zasady giełdy - kupić tanio, sprzedać drogo, słuchać mądrych, lać na głupich. Tak było od momentu, gdy człowiek wymyślił handel, i przez ostatnich parę tysięcy lat niewiele się w tej kwestii zmieniło. Jeśli to są dla ciebie przechwałki - no comments, EOT, EOD.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.