~fundamenty

Witam mam pytanie do ziomali giełdowych . Czy ktos z was ma doswiadczenia z tą materią ?

Czy ktos z was ma postawioną dzialanosc gospodarcza pod inwestowanie na giełdzie? Ja żyje z inwestowania na giełdzie ale co dopiero wróciłem z zagranicy a tam dochody z inwestycji były nieopodatkowane. skoro stałem się rezydentem podatkowym w Polsce to własnie zalała mnie krew ile podatku musze zapłącic za rok 2015 a nie moge odliczyc kosztów uzyskania. 

Wolabym przejsc na podatek od działalnosci gospodarczej ze stała stawka 19% ( 32% podatek progresywny to zadna korzysc dla mne ) i odliczyc sobie wszystkie koszty: (telefon , rachunki za internet , komputer , oprogramowanie, wrzucic leasing samochodu, wynajem mieszkania, przejazdy PKP do Wawy itp, kosztow wyjdzie ponad 70k wiec tarcza podatkowa pokryje koszt ZUSu i ubezpieczenia zdrowotnego )

Znalazłem taki artykuł : http://akcjonariatobywatelski.pl/pl/zapytaj-eksperta/1892,Inwestowanie-na-gieldzie-jako-dzialalnosc-gospodarcza.html ale zależy mi na wszych doświadczeniach

Pozdrawiam
Fundamenty

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.