~Stella

1. Protokol dyplomatyczny to byl 1 z przedmiotow na moich studiach - z niego zdawalam egzamin, jak i z innych
incydentem Komorowskiego w Japonii bylam zaskoczona, krytykowalam to, choc moze akurat nie na forum
2. Polska racja stanu to okreslenie, ktore wiele osob bardzo lubi powtarzac w ostatnich czasach,
napisalam, ze to nasz wybor co zrobimy, ale trzeba miec caly czas na uwadze, ze najwiekszym zagrozeniem jest dla nas Rosja, a sami nie dami sobie z nia rady, co oczywiscie nie znaczy, ze mamy byc wasalem unijnym, ale w ten sposob prowadzoną polityką niczego w Unii nie osiagniemy, to wymaga wiecej "finezji" i dlugofalowego dzialania, a nie raptownych, zlych sygnalow - narobimy sobie wrogow tylko, dyplomacja to sztuka
3. cytuje Słownik jezyka polskiego czym jest ironia "ukryta drwina, utajone szyderstwo, złośliwość zawarta w wypowiedzi pozornie aprobującej" , zas ironiczny to "pełen ironii, uszczypliwy, drwiący, szyderski" 
nadal chcesz mi wmowic, ze ironiczny to nie jest nic zlego ? to nie tylko przekora
4. nie prosilam Cie o doradztwo w kwestii zawodu dla mnie, ja mam zawod juz,
jesli nie zrozumiales o co chodzilo w tej czesci mojej wypowiedzi to napisze inaczej - nie kazdy nadaje sie do kazdego zawodu - ja jestem przykladem kobiety, ktora nie bedzie nigdy jedna z najlepszych sprinterek ani kosmonautka, nie musisz potwierdzac ani zaprzeczac - ja to wiem, 
ale jesli ktos nie probowal nigdy plywac to jak mozna ocenic czy bedzie dobrym plywakiem ?
5. co do mianowanych co nic nie umieja - oni musza sie nauczyc znacznie wiecej, niz ci ktorzy juz maja kwalifikacje i teraz je tylko podnosic musza, bo czlowiek uczyc sie powinien cale zycie, ale ci co nie maja kwalifikacji sa bolaczka dla firmy, a nie wartoscia dodana
6. "A najgłośniej krzyczą Ci, co pisali niedawno, żeby tu nie politykować...ale jak oderwany od koryta ma siedzieć cicho:)" napisales to na moj temat m.in.
nie jestem oderwana od koryta to po pierwsze, nigdy nie weszlam w struktury polityczne, wiec insynujesz rzeczy, ktore nie maja pokrycia w faktach
a po drugie wytlumaczylam chyba dlaczego to okreslenie ma znaczenie negatywne, czyli pejoratywne, w kazdym razie chcacy "dowalic", chyba ze nadal uwazasz inaczej
ja napisalam Ci co mi sie nie spodobalo, Ty nie wklejajac cytatow moich (ew. wskazanie postow) poslugujesz sie pomowieniami tylko, nie chcesz sie dogadac, chcesz tylko "dowalic", ale Twoja teza poszla w swiat, a czy to prawda ? niewazne, czesc czytajacych uwierzy, taka mala socjotechnika
7. zawsze krytycznie patrze na rzadzacych, bo im sie patrzec na rece powinno, ja nie mowie, ze PO nie robila zle
tak wypadlo, ze teraz krytykuje PiS
a moze wez przyklad z Pani Staniszkis - to naprawde madra kobieta, gdy zobaczyla co kryje sie za haslami PiS zrozumiala

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.