~stin

No dobra ! Przesadzilem sorry, poniosło mnie, przyznaje. Ale przyznaj ze twój cash zalezy od cashflowów firmy w którą inwestujesz. Jak ta firma popłynie to jej akcje spadają i kurczy się twój majątek. Ja polecam wszystkim najpierw ocene fundamentalną i po niej dopiero analize wykresu. Oczywiscie dobre firmy są drogie i w trendach wzrostowych mocno zaawansowanych, ale wole to niz pakowanie sie w słabe firmy, które szoruja po dnie. Ja pamietam takie firmy jak Betonstal, Petrolinvest, HydrobudowaPolska, tam tez wiele ludzi czesto prognozowalo z AT i Eliota koniec bessy a akcje tych firm spadały cały czas od 700 albo 100 zł do ZERA !

Dziwną firmą jest Impex bo fundamentalnie i wskaznikowo ok, ale technicznie to jednak trend spadkowy, dziś też bardzo słaba. Takich firm jest sporo na giełdzie i moim zdaniem one zyją swoim życiem i nie da sie ich ogarnąć AT, Eliotem, Kondratievem , Carolainem itp.

Długo juz siedze na GPW i dobrze pamietam ze najwiecej zarobilem na duzych firmach a najwięcej stracilem na małych. Ratowało mnie zawsze to ze dużą kase pakuje tylko w dużą firme a w małe spółki mala kase.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.