Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Chłopie ! tygodnia potrzebujesz na podanie adresu e-mail ?, nie rozbrajaj mnie, zaczynam podejrzewać że grasz na zwłokę, co jest na rękę wszystkim ludziom z władz MSX, w tym ostatniemu jaki robi dobrą minę do złej gry tzn. nic nie robi. Taki marazm wśród drobnych akcjonariuszy jest na rękę prezesowi MSX. Zapoznaj się z art. 486 i 488 ksh. Za moment akcjonariusze będą mogli nagwizdać władzom MSX.
Pierwsze, co to należy błyskawicznie zwołać NWZA i odwołać prezesa, przejąć protokólarnie całą dokumentację firmy. Poddać ją badaniu profesjonalnej firmie audytorskiej. Tu nie ma czasu na taką dziecinadę.
Spółka stale generuje koszty, odsetki od zaległych zobowiązań są naliczane każdego dnia, co wyczynia prezes trudno powiedzieć, bo informacji brak....
Jeżeli jest tak jak przypuszczam, to nawet zwołując NWZA, nic nie przegłosujemy, bo za kilkadziesiąt tysięcy złotych tysięcy złotych skupiono ogromną ilość akcji i będą szemrani jegomoście przegłosowywać każą uchwałę, a wcześniej wsadzą dla pozoru zmian duplikat obecnego prezesa
Podjąłeś się zebrania akcjonariuszy i doprowadzenia do zwołania NWZA, to bądź poważny i profesjonalny, Zapewne nawet nie przygotowałeś projektów uchwał ...., a o tym, że potrzebny jest notariusz, to pewnie też nie wiesz...
Zobacz, że już zaczynają się tworzyć podgrupy np. "akcjon" i jego tajemnicza, nieokreślona grupa akcjonariuszy. Tu tajniaczenie nie pomoże, a zaszkodzi. '
Każdy ze zgłoszonych do udziału w NWZA nie będzie anonimowy, a jego dane będą znane każdemu, kto tylko będzie zainteresowany. Nawet, gdy udzieli pełnomocnictwa do reprezentowania go w NWZA. To nie zabawa, każdy błąd i przejaw braku profesjonalizmu rozwali sprawę w proch i będziecie znowu jęczeć, jak "Maria", która nie wiadomo po jaką ch....podłączyła się pod wątek, takie marudy to dla mnie podejrzani dywersanci, jakich tu było wielu od lat.
Jeden dobry pomysł to żądanie zaświadczeń z domów maklerskich od chętnych do wzięcia udziału w NWZA, ale zapomniałeś powiedzieć, że muszą za nie zapłacić, zaraz zobaczysz ilu się wywiąże z obietnicy ich dostarczenia.
Drugi dobry pomysł to propozycja, by udzielili pełnomocnictwa do ich reprezentowania w NWZA, wtedy nie będą musieli się osobiście fatygować, oczywiście tylko ci którzy nie chcą jechać do Warszawy. Tu również trzeba ludziom powiedzieć, że takie upoważnienie muszą złożyć w swoim miejscu zamieszkania przed notariuszem i kosztuje bodajże kilkanaście złotych. Wątpię, by były to osoby w rodzaju "ja mam chyba 1600 szt.", albo "dołączam się", pewnie myślą, że to wystarczy, że za nich ktoś odwali robotę i jeszcze im podziękuje za linijkę nic nie znaczącego wpisu.
Zza krzaka, nic nie zrobisz, bez ujawnienia swojej tożsamości, nie jesteś wiarygodny i jeżeli chcesz osiągnąć zamierzony rezultat, żądaj ujawnienia pełnej tożsamości osób, które chcą się do ciebie przyłączyć w tej sprawie.
Ja nie mam nic do ukrycia i przesłanie np. skanu dowodu osobistego wraz ze zgodą na przetwarzanie moich danych w przedmiotowym celu nie jest problemem, ale może być problemem dla zbyt wielu innych....
Rozśmiesz mnie to, że część osób chce utajniać projekty uchwał :)))), przecież przed NWZA, powinny zostać podane do publiczne wiadomości.....profesjonalizm się kłania, przy takim podejściu jesteście jak dzieci we mgle i rozjadą was z uśmiechem na twarzy.
Jeżeli nie zmienisz podejścia do sprawy, nie licz, że ludzie będą szukali tu czegoś więcej, poza miejsca do pojękiwania i szukania usprawiedliwienia dla swojej porażki.
Już powinieneś mieć kandydatów na prezesa, kandydatów do uzupełnienia władz MSX - to podstawa. Odwołasz prezesa i co ???
Brałeś udział choć w jednym NWZA, wiesz jaki jest jego porządek, wymogi formalne, sporządziłeś choć jeden projekt uchwały w życiu ? - jeżeli nie to uzupełniaj szybko wiedzę, szukaj wzorów uchwał - wiem to naiwne, ale to podstawy i bez nich to możesz sobie darować zaangażowanie w sprawę.
Jesteś przygotowany na to, że na końcu przekonasz się, że paru ciemnych typów przegłosowuje na "nie" każdą uchwałę, bo ma np. 30 % głosów....
Czy masz kandydata, który poprowadzi spółkę dalej, już po wygranym procesie z Tarantogą o skuteczne uchylenie się od skutków umowy, o zapłatę odszkodowania za utracone korzyści w zw. z patem projektu mongolskiego oraz poniesionymi kosztami na jego przygotowanie, jak również o wykup niezabezpieczonych obligacji wraz z odsetkami, która z tego, co wiem, została już sprzedana przez Polaków komuś innemu ?? Czy potrzebujesz na to np. miesiąca....
Pilnuj "akcjon"-a, ty chcesz kontaktu e-mail, on chce założyć grupę na facebooku, jeszcze ktoś inny chce założyć prywatnego bloga ....- to jest jeden chaos, a z chaosu nic nie ma.
Grupa ci się rozłazi, a to tylko jest w smak tym cwaniakom....
Wg mnie podjąłeś się sprawy, która cię przerasta, ale te nie dostrzegasz, tu potrzeba ponadprzeciętnej determinacji i niezrażania się niepowodzeniami na drodze do celu, ale to tylko mój osąd, może niesłuszny.
A równocześnie trzeba będzie pilnować sprawy w Prokuraturze w zw. z podejrzeniem działania starych władz spółki na szkodę samej spółki i akcjonariuszy, dobrze by było, by złożone zostało przez nowe władze MSX, po zrobieniu audytu w spółce.
Na dzień dzisiejszy jesteś nawet nie w punkcie zero. Musisz każdego dnia dopóki nie zbierzesz i nie ustalisz pewnej tożsamości monitorować ten wątek, chyba, że go administrator usunie. Np. na forum onet-u działa bezwstydna cenzura ...