Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Korekta i tak musiała być, w sumie w długim terminie to kurs gdzieś od 2009 ciągle rośnie... Te niecałe dwa procent to i tak wypada jak zwykłe dzienne wahanie, nic nadzwyczajnego. W dodatku wydaje mi się, że to czysta spekula. Niby każdy wiedział, że będzie ta dywidenda (wystarczyło zerknąć na akcjonariat, historię dywidend i zysk z 3 kwartałów) ale jak tylko poszło info to od razu na 4,5zł. Teraz pewnie to samo, ktoś puścił fame, że zysk troche gorszy i mały zjazd (i tak spoko wyszło, dywidenda jest zbyt wysoka żeby to mogło niżej spać nawet jakby strate pokazali). Swoją drogą trzeba pamiętać, że spółka jest bardzo solidna i uczciwa, a takich bardzo nie lubi się na naszej giełdzie - najlepsze są takie co bez działalności narobią w okół siebie dużo szumu, parkiet rzuci "wcale niesponsorowany" artykuł i kurs +50. Trzeba też pamiętać, że to wszystko kręci się ostatnio przy dość niskim wolumenie. Gdyby jakiś fundusz chciał w to teraz wejść i kupić akcji chociażby za milion to w dwa dni by doszli do 6 zł. Tak z moich obserwacji wynika, że w spółkę oprócz głównych akcjonariuszy zapakowani są przeważnie stali fundamentalni inwestorzy - spółka solidna, przejrzysta, fundamenty jak nigdzie, wycena atrakcyjna, a kurs od 7 lat praktycznie cały czas rośnie + co roku solidna dywidenda, przebijająca wszystko co można znaleźć na rynku - czego chcieć więcej... ja bardzo wierze i szczerze kibicuje tej spółce, głównie ze względu na ich podejście do akcjonariuszy. Nie chce jednak brzmieć jak jakiś typowy naganiacz więc jedyne co mogę polecić to poczytać sobie sprawozdania,, bo naprawdę warto i zdecydować samemu