~JJ

Dnia 2016-02-18 o godz. 20:35 ~JJ napisał(a):
> Dnia 2016-02-18 o godz. 15:10 zosia3005 napisał(a):
> > Co z tego ...?!
> > Chcesz mnie rozśmieszyć .. przecież widzę jak się uwijają ...
> >
> > PS
> > Pan Rzeźniczek zauważył "niepokojący spadek LOP "
> > .. ja pisałam o tym wczoraj ..... :-)))
>
> Ja to obserwuje od 2 tygodni. Caly ten wzrost to (i) doważenie zagranicy na bazie Emerging Markets, (ii) zamykanie na kontraktach krótkich pozycji, nic ponadto, szykowanie się na jakiś "trend" wzrostowy to absurd. Do 1900 dobijemy żeby zamknąć dobrze luty (czytaj: na sile w ostatnich dniach lutego) i potem realizacja zyskow - S&P się w międzyczasie odbije od 1940, a DAX od 9700. Od dna na 1650 pojechaliśmy już 250 punktów, ktoś naprawdę liczy na trwalosc tych wzrostow?
>
> Po dzisiejszych newsach, ze dywidendy na energetyce będą skasowane bo będzie reinwestycja FCF w (skądinąd potrzebne) bloki bo stare sa z lat 60-ch (co to zrobi dla profilu i zyskowności nikomu nie trzeba tlumaczyc), zatem co ma być ciągnikiem dla WIG20, sektor finansowy z ustawa dywidendowa? :)
>
> Samym KGHM-em (zakladajac stabilizacje Chin) daleko nie zajedziemy. Wystarczy spojrzeć na baze kontraktow na serii U (-40) i nie wynika ona bynajmniej z uwzględnienia odcięcia dywidend po I polowie roku...>>

Nota bene, żeby być scislym, to pan Rz. nic nie zauwazyl, tylko ja mu to napisałem w prywatnej wiadomości w ciągu dnia dziś i 15 minut później wrzucil mój komentarz prawe 1 do 1 :)

Pozdrawiam wszystkich "lapaczy tryndow" :)

P.S. Cale to rzekome szwagrowanie / grubasowanie / wozenie leszczyny / ubieranie w papier to tak w 30% jest prawdziwe, nikt, zwłaszcza zagranica się w to nie bawi, 80% pozycji na kontraktach posiada DWOCH grubasow (możemy przyjąć, ze jeden to JPM, a drugi to GS) a reszta to plankton - oni graja miedzy sobą, a nie z cala reszta :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.