Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Spółka znalazła się w ścisłej czołówce najmocniej zyskujących walorów za sprawą ponad 12% wzrostów, którym towarzyszyły najwyższe obroty od początku roku. Obecnie znajdujemy się w trendzie bocznym miedzy wsparciem okolic 11 zł, a oporem w rejonie 15,40 zł. Począwszy od 28 sierpnia ubiegłego roku, kilka razy pisałem o nadchodzącym ożywieniu. Jak na razie pozytywnym sygnałem było wybicie linii trendu spadkowego i wejście w trend boczny. Obecnie czekamy na wejście w trend wzrostowy, a sygnałem do jego rozpoczęcia będzie wybicie wspominanego oporu. Aktualnie warto zwrócić uwagę na fałszywe wybicie wsparcia z 8 lutego oraz wczorajszą silną reakcję popytu. Takie zachowanie wskazuje, że cena powinna rosnąć w kierunku oporu. Czytaj całość.