~Pótyń

Dnia 2016-02-06 o godz. 19:43 ~jhm napisał(a):
> Obstawiam , optymistycznie , - a to byłoby dobre posunięcie taktyczne dla Mirbudu i Jerzego - 0,05 zł za 15 ,0,07 za 16 i 0,10 za 17 r. I to nie jest tylko abstrakcja . Nie będę tu tłumaczył dlaczego -ważne ,że zysk i kapitał zapasowy pozwala na taki scenariusz bez uszczerbku dla działalności operacyjnej spółki . Sprawdzimy profesjonalizm (stratega).

Za 2017 dywidenda 10 groszy to może być wiarygodne ale za 2015 rok w wysokości 5 groszy i za 2016 w wysokości 7 groszy to niemożliwe. Przy 69,2 mln akcji 5 groszy to prawie 3,5 ml PLN dywidendy - jak to ma być 30% to zysk musieliby mieć na poziomie 11,5 ml PLN, co jest niewiarygodne.
jhm, choć dwukrotnie mnie obrzuciłeś niepochlebnymi epitetami, ja tego nie robię. Nie jestem huraoptymistą i moje wpisy nie zawsze się podobają (szczególnie groszołapom) ale czas pokazuje, że nie zawsze mijam się z prawdą.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.