Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2016-01-18 o godz. 12:38 ~znawcaNC napisał(a):
> chyba bedziesz mogla mi jutro Pandorko odsprzedac swoje akcje orphee po 80gr!
> choc kiepska koniunktura na rynku, wiec moze jednak taniej?
ZnawcoNC bardzo się cieszę z samego faktu, że chcesz kupić akcje Orphee :) cena jest zawsze kwestią negocjacji, ale rozumiem że sam fakt zainteresowania zakupem akcji świadczy o potencjalnym dużym popycie, a to mnie cieszy
ZnawcoNC nie masz akcji Orphee??????!!!!! Sprzedałeś przed zawieszeniem????!!!!! Myślałam, że masz akcje, a Ty chyba siedzisz na forum bo lubisz sobie ze mną pogadać????? No przyznaj się, że masz ich trochę....
koniunktura na rynku najgorsza z możliwych i przypuszczam, że może to trochę jeszcze potrwać, zapaść gospodarcza w Polsce to jedyna droga do wymuszenia zmiany władzy, po co ludowi igrzyska jak nie ma na chleb, mentalności wyborcy PISu nie da się zmienić, ale można go próbować do zmiany poglądów zmusić ekonomicznie
pamiętajmy, że nasza Orphee to szwajcarska perełka i sytuacja gospodarcza w Polsce ani ją ziębi, ani grzeje, a wzrost wartości euro i franka to wzrost wartości księgowej spółki liczonej w złotówkach
zastanawiam się co powinnam zrobić, osoby które mają akcje Orphee i które osobiście znam z decyzją będą czekać na informacje o parytecie wymiany na akcje Cormay, mnie to osobiście nie interesuje bo ja nie chcę akcji Cormay więc do wyboru mam dwie drogi albo sprzedać akcje na giełdzie, albo robić bierny opór jak Gandhi i nie wyrażać zgody na nic czekając aż sąd szwajcarski coś ze mną zrobi
o całej sytuacji próbuje też myśleć jako potencjalny kupujący, za ile dziś kupiłabym Orphee??? kupowanie do 2 zł wydaje się bezpieczne i powinno gwarantować możliwość szybkiego zarobku na akcjach ale do jakiej ceny mógłby dojść kurs przy pozytywnych wiatrach? 3 zł przy nowym zarządzie, nowym akcjonariacie, planach zdjęcia spółki z giełdy, przyszłych potencjalnych dużych dochodach ze sprzedaży analizatorów wydaje się atrakcyjną ceną do zakupu, gdybym miała zaufanie do Płocicy i wierzyła w umiejętności inwestycyjne Łapińskiego 3 złote wydawałoby się ceną atrakcyjną i akceptowalną do inwestycji bo 4 zł wydaje się realne do osiągnięcia bądź w postaci ceny akcji na giełdzie tuż przez zdjęciem spółki z giełdy jak i jest wielce prawdopodobne przy określeniu parytetu wymiany akcji na Cormay, bo oscyluje w okolicach ceny księgowej akcji
swój pakiet akcji w dniu odwieszenia notowań wystawię po 3 zł, jak nie zejdzie to będę swoje akcje sukcesywnie sprzedawać do końca marca licząc na wzrost wartości akcji na koniec I kwartału, bo to co mnie martwi to płynność spółki, która nigdy nie była za duża
ciekawe jak po odwieszeniu notowań kurs Orphee skoreluje się z kursem Cormay, starzy akcjonariusze będą wiedzieli o czym piszę