Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2015-12-11 o godz. 20:47 ~cwok napisał(a):
> tototototo zwanym polimex to robi budowlanke - to nie work service. do każdego ofertowania potrzebni są ci ludzie więc moze masz odpowiedz dlaczego nie skladaja wszedzie odpowiedzi na zapytania bo ofertowanie i wycena takich kontraktów to setki godzin projektantów a nie ma kim robic w tej dziedzinie więc jestem w stanie się założyć że na łagisze opóżnienie było przez tego muła bo albo się nie wyrobili albo prezeska sie nie zgodziła z wyceną pod ugotowany już przetarg i to przerabiali tak by pasowało. cholera wie ale smrod z tego bije jak cholera - mowie wam - cwok szambiarz.
==========================================================================
Wszystkie wielkie kontrakty teraz lokuje się w systemie " zaprojektuj i zbuduj " . Do tego trzeba ludzi, a ludzi nie ma na lekarstwo.
Moja firma już pół roku usiłuje zatrudnić 2-3 osoby na stanowiska inżynierskie i kiszka.
Z ludźmi kończącymi płatne studia i z prywatnych uczelni nawet nie ma co gadać. Kompletne zera, nic nie potrafią i już są wypaleni - a jeszcze nie pracowali. Na tych płatnych studiach liczy się wpłacanie czesnego a nie nauka. O poziomie wiedzy i umiejętności obecnych maturzystów - a więc kandydatów na studia nie wspomnę. A ludzie wykształceni na studiach stacjonarnych jeszcze kiedyś czyli porządnie i wdrożeni do konkretnej roboty są rozrywani i bardzo o takiego trudno.
Pozostaje jedyna droga. Zatrudnić i uczyć od podstaw. I sądzę że dlatego jest nabór na asystentów projektanta czyli w zasadzie na praktykantów.
Ja tutaj żadnego smrodziku nie czuję