~Pandora

Misza

przecież to nie jest połączenie spółek tylko kupno Orphee przez Cormay, połączenie spółek następuje wtedy gdy z dwóch odrębnych spółek tworzy się jedną, po takim procesie zamiast dwóch podmiotów w krs jest jeden, można to zrobić poprzez podwyższenie kapitału w jednej wniesieniem majątku drugiej następnie jej likwidację lub poprzez utworzenie nowego podmiotu z majątku dwóch i likwidację obu starych.

Z podanego komunikatu wynika, że Cormay chce kupić Orphee płacąc własnymi akcjami, a Orphee nadal będzie istnieć.

W jakiej formie prawnej zamierzają to zrobić. Jaki dokument mam podpisać żeby można było zmusić mnie zamienić moje akcje Orphee na akcje Cormay. Ja nie chcę być akcjonariuszem Cormay i kropka.pl Nie muszę jechac do Szwajcarii żeby zgłosić sprzeciw do uchwał, jest przecież przedstawiciel drobnych akcjonariuszy.

Misza, a tym chichotem historii to jakby naszą obecną sceną polityczna powiało. Oczywiście, że można się cieszyć "teraz my". Ale pamiętaj gdzieś na końcu tej układanki jest mały drobny szary człowieczek i niemoralna władza zawsze na końcu traci.

Tobie akurat tego nie muszę tłumaczyć, jeśli obecny zarząd zachowa się niemoralnie krzywdząc drobnych akcjonariuszy to obecnie zszargana opinia krystalicznego i uczciwego Płocicy oraz genialnego analityka Łapińskiego przejdzie na zawsze do historii. Kto z drobnych będzie chciał inwestować w spółkę???

No chyba, że kupują Orphee żeby ją sprzedać, ale wtedy to ja poproszę 8,90 za akcje.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.