Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
chodzi o to ze w regulaminie cityindex jest duzo o tym, że mogą zmienic wysokośc tzw poziomu margin call w stosunku do obowiązkowego depozytu wnoszonego przez klienta i mają obowiązek informowania o tym klienta
ciekawi mnie uzasadnianie nadawania terminu wykonalności ich decyzji na 9 grudnia skoro uzasadniają ją szczególnym dobrem klienta, bo w regulaminie po pobieżnym przejrzeniu nie natknąłem się na żaden paragraf sugerujący że jakoby mieli takie prawo
forex to nie kontrakt terminowy z terminem zapadalności, a tu wyraźnie ma miejsce wlasnie cos takiego
inaczej sie gra z pozycją otwrtą na okres czasu a inaczej z pozycją na walucie, gdzie teoretycznie możesz ją przetrzymac (pod warunkiem posiadania odpowiedniego depozytu) az do momentu gdy itak wroci na twoje
powinni albo zamknac konto natychmiast po pierwszym mailu (aby nie ryzykowac dalszego poglebiania strat), albo odniesc sie pozytywnie do przedmiotu drugiego maila, a tu wl
jak powiedzialem - nadanie terminu a z drugiej strony nadanie ostateczości ich decyzji to moim zdaniem nieczysta zagrywka bo moze podswiadomie chca cie zmusic zebys jeszcze do tego czasu zagrała vabank próbując jeszcze wyskrobac cos dla siebie, a wiec wejsc z nowymi pozycjami, ktore jeszcze szybciej moga poglebic straty
ja bym wnioskował o anulowanie tej decyzji