~Oloch

Krynica Vitamin zajmuje się rozlewaniem na zlecenie napojów, głównie energetycznych, do puszek i butelek.
Zatem coś więcej, niż dystrybutor.

Advadis zajmował się hurtową dystrybucją napojów bezalkoholowych, piwa i napojów alkoholowych.
Pamiętam jak groziła mu upadłość przed laty ale zrobili myk z emisją akcji dla prywatnych dystrybutorów.
Pojawiła się nadzieja, bo oni przecież kupili. Ja sprzedałem - i całe szczęście. przestałem się zajmować ta spółką.

Teraz widzę, że bankrut. Co dziesiątki forumowiczów już wtedy zapowiadało,że tak będzie.
Widzę dziś, że mieli rację. A zainteresowałem się nią z okazji oferty Krynicy Vitamin.

Jednak nie wezmę w niej udziału.
Nie wiem do końca, czy to dobrze. Widzę jednak zagrożenia.
1. Pamięć o Advadisie
2.FRAM Fundusz Inwestycyjny Zamknięty zdecydował się na wyjście z akcjonariatu spółki pakietem 51,5% wszystkich dotychczasowych akcji
3. Drugi główny akcjonariusz spółki Piotr Czachorowski mydli oczy, że ma chęć udziału w ofercie publicznej - tylko chęć, która oznacza tylko tyle, że kupi tylko wtedy jak nie będzie wielu chętnych. Dziwaczne zagranie.
4. Rozlewanie niezdrowych napoi
5. Teraz jest najgorszy sezon dla spółki
6. „Produkuje wyroby często zbliżone wyglądem lub smakiem do wyrobów podmiotów konkurencyjnych” ( Prospekt emisyjny)
7. C/WK = 2,95.
8. Branża wysoce konkurencyjna (tak miał Advadis)
9. Niskie wskaźniki płynności płatniczej
10.Pozostałe zagrożenia wymienione w prospekcie

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.