Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
DO Waldemar.
Już kiedyś pisałem z Baxem na temat wymiany i podobno można negocjować w Bankach z trejderem spred. Ja się pytałem w WBK i nic powiedziano mi, że mają tą platformę efx i to wszystko( nie ma znaczenia ilość). Jak sprzedaję euro to sprawdzam kursy w danym momencie i w WBK i ALIOR kantor i jak dla mnie WBK ma nieznacznie gorsze ceny w danym momencie. Alior ma 1,3gr spred EURO dolara około 1GR+. Patrzyłem Rkantor.com i mają euro spred około 1gr i jeszcze jakieś bonusy/pkt! - więc muszę się zainteresować.
Jeśli chodzi o jakieś kantory bez BGF nie bankowe to mnie nie interesują. W banku ci rozliczają w czasie rzeczywistym i na twoje konta bankowe!!!
"
'transakcje są ewidencjonowane imiennie i powyżej 15 tys. euro winny być zgłoszone do GIF" co to jest GIF??? - co to Urząd skarbowy???
https://www.rkantor.com/produkty/kantor/