~ffffffffffffff

Dnia 2015-08-21 o godz. 08:07 ~bobulek napisał(a):
> Witaj,
> Twoje inteligentne, dojrzałe, prezentowane z dystansem wypowiedzi przeplatają się niestety z potokiem nowomowy, mnóstwo słów nie wiele treści, dużo uogólnień i górnolotnych haseł a tu rzeczywistość niekoniecznie się w te slogany chce wpisywać.

Podejrzewam, ze nie umiałbys ad hoc zdefiniować słowa "nowomowa"...
A jeśli ja piszę uogólnienia, to co powiedzieć o słowotoku innych (takze twoim?)
Wbrew pozorom, rzadko tu sa posty o konkretach, za to wiele tekstów o Romanie i pomaranczowym biurze oraz inne takie tam bzdety.
Co do "Romana" - jaką faktycznie Ty (czy ktokolwiek) masz wiedzę, by wiedzieć, jaka jest jego rzeczywista strategia i taktyka prowadzenia biznesu? Kierowałeś kiedykolwiek jakimś zespołem ludzkim i jakimś procesem przemysłwym, logistycznym itp.? Wątpię. Bo na tym forum ludzie to robiący nie piszą - nie mają czasu i potrzeby. Chyba że jak ja - wolnej chwili - traktują to jako rozrywkę...
Nie wiem, w jakiej dziedzinie jestes specjalistą. Takim prawdziwym profesjonalistą. Ale wyobraź sobie, ze w dziedzinie, na której znasz sie b.dobrze, poucza Cię laik swoimi fantazjami, konfabukacjami i teoriami spiskowymi... - jak zareagujesz?
Zwykle reaguje się milczeniem i pobłażliwym wzruszeniem ramion na zasadzie "twoja racja, mój spokój"...
Sądzę więc, że juz wyjasniliśmy wzajemne stanowiska i mozemy zakonczyć na tym, bez wzajemnej urazy, tę wymiane poglądów.
Również życzę ci wzrostów i satysfakcji z inwestycji.

A jeśli zechcesz już napisać tylko rzeczowo - proponuję, byś zainicjował MERYTORYCZNĄ dyskusję na temat, dlaczego (mam na mysli perspektywę 6-12 m-cy) warto lub nie warto wejść w ipx czy brs. Oczywiście to tylko sugestia, którą możesz zignorować. Ja zaś powracam już do biernego pozostania na forum... Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.