kamerdyner-profesora

No dobrze,
to ja wam powiem , czego powiedzieć nie powinienem, ale powiem, bo was lubię.
Oczywiście mógłbym tu umieścić wykres z opisem, ale tego zrobic nie mogę, wiecie dlaczego, więc nie wracajmy do tego.
Ci co poświęcą nieco czasu i wysiłku, szybko złapią mój tok rozumowania.

1. patrzę na kurs GTC w ujęciu 60 minutowym , ma którym widać wyraźny piękny kanał medianowy.
Jak należy go zaczepić ? P1 na 5.01 P2 na 4.52. Median line ciągniemy od P3 na 4.55.
Na początku widać, że notowania plotły się niczym pęd winogrona na dolnej lini kanału.
Wygląda na to, że w dalszym ciągu bedą poruszać się pomiedzy tymi liniami i że będzie to prawdopodobnie kanał główny. Obecnie notowania po utworzeniu luki startu znajdują się przy median line. Niektórzy zapewne pamiętają, bo nie było to dawno, jak pisałem o wyspie odwrotu. Widać teraz co miałem na myśli , bo tak się stało na wykresie dziennym, a na wykresie tygodniowym bardzo mało brakuje do tej formacji. Oczywiście na wykresie dziennym mamy lukę startową.
2. Overbalance. Została pokonana największa korekta w ostatnim impulsie spadkowym 3 falowym stanowiącym falę c w fali B korekty
nieregularnej, albo pędzacej.
3. Teraz wrócę się do momentu, kiedy od 4.80 nastapił wystrzał luką do góry. Następna świeca godzinowa to młot ? Oczywiscie, że nie. Młot powstaje w trendzie spadkowym a to co tu widzicie to Shakeaut, na dodatek ze znacznym wolumenem, a skoro tak, to będzie on ponownie testowany i właśnie dzisiaj ten test się rozpoczął.
4. Widać, że po Shakeaut rynek dalej pnie sie do góry, ale już ze zmniejszonym wolumenem. Na 60 minutach rynek jest wykupiony. Wyraźnie pokazuje to RSI oraz MACD, którego linie sygnalne rozeszły się mocno. Notowania idą w górę i w bok a oscylatory zniżkują.
Takie zachowanie potwierdza ogólną siłę, chociaż zapowiada korektę.
5. Ostatnie dziesięć świec w układzie godzinowym , to zapowiedź tej korekty.
Mamy więc dużą białą świece, ze znacznym wolumenem. To nic innego jak zapowiadające słabośc Supply Coming In, czyli nadchodząca podaż. Zaraz po niej nastepna świeca z małym spredem, tworzy z poprzednią formację harami. Potem od razu doji, koniec wschodzacego rynku, następne ponownie doji i objęcie bessy. Więcej to by się tych ostrzeżeń tu nie zmiesciło. Naćkane jeden na drugim. To wszystko zapowiada korektę i mówi nie kupować, poczekać, zobaczyć, co będzie dalej. Nastepnie Upthrust , który w tym przypadku jest spadajaca gwiazdą, oraz formacją zwaną ,,koniec wschodzacego rynku,,.Po tym luka spadkowa.
Czy w zwiazku z tym należy rzucić się do ucieczki ? Moim zdaniem nie, ponieważ jest to jak przypomnę wykres 60 minutowy.
Na domiar dobrego, po tej luce spadkowej nie mamy kontynuacji w formie dalszej deprecjacji kursu.
Dla mnie jest to oczekiwanie na dokupienie tych akcji, ale dogodny moment jeszcze nie nadszedł. Oscylatory powinny jeszcze odpocząć a cały ruch będzie zapewne bardziej boczny niż spadkowy.
Napiszcie proszę, czy te moje wpisy was interesują, bo jak nie to szkoda mojego czasu i wysiłku.
Pozdrawiam

Kamerdyner
Tym co mi zarzucają, że ja tylko o falach, to powiem, że nie tylko fale są ważne. Ważne są tak samo jak inne pozostałe narzędzia analizy technicznej.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.