Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zgodzę się z Tobą że się zagalopowałem - to są jedynie opinie a nie prawda.
Zgodzę się z Tobą że popełniłem błędy w wyborze swoich inwestycji - kiedyś wybrałem impex a nie kęty (wówczas 100zł) wizja właściciela - fuzja - budowa potężnej grupy i oczywiście fundamenty. Inwestuje długoterminowo zatem AT nie zbyt mnie interesuje. Jeżeli nie wiesz o co chodzi z tematem fuzji - chętnie objaśnię - to już temat z przed kilku lat.
Nie zgodzę się z Tobą że właściciel i zarząd należycie dbają o spółkę a to dlatego że:
- skup akcji własnych trwający kilka lat - efekt śmieszny
- zakup Alchemii po 5,3
- skup akcji Boryszewa - forma rozliczeń dziwna - pożyczanie pieniędzy Boryszewowi na skup swoich akcji
- zaniechane projekty budowy wieżowców
- ciągłe kupowanie obligacji Boryszewa
- wezwanie na Hutmena przez Boryszew a nie Impex - który posiada 70% akcji
- fundamenty zyski z poprzednich lat na poziomie 15-20% wartości akcji więc na co czekać aż zarobimy tyle rocznie co spółka jest warta????
- brak jakichkolwiek akwizycji na rynku mimo posiadania olbrzymich nadwyżek finansowych
Pozdrawiam