~kelner

Co do EMMWH to musiałem coś poczytać, bo nie znam spółki. Mam mieszane uczucia. Chyba siedzi tam jeszcze WDM co od razu każe wzmóc czujność znając tych panów. Nie ma aktualnych danych co do FF. Wychodzi, że mają ok 1 350 000 akcji (było 400k, teraz emisja 600 k plus dla inwestora z USA za milion dolców po 10 zeta. ) Ale tak naprawdę nie wiesz czy ta kasa jest w spółce. Ten inwestor musiał się pojawić, bo jak chcą wyciągnąć kasę z Unii to muszą mieć wkład własny. Widać, mocno liczą, że dostaną. I teraz czy nowa Advaced Ocular będzie notowana tylko u nas czy w dual listingu. Zastanawiam się, po co ten cały manewr? Nie lepiej było założyć nową spółkę niż pakować się w stare buty? Każdy oczywiście sam decyduje. Biznes niby ok, mają produkt. Ale dlaczego nie ściągnęli tej kasy z amerykańskiego rynku? Skoro tam mają spółkę i największy rynek medyczny świata. Czy nie pojawili się tu tylko po to , żeby ściągnąć te 10 melonów z rynku a potem wszystko przenieść do tej amerykańskiej. Dużo pytań i jak na razie mało odpowiedzi a na NC nie takie wałki robiono. A towarzystwo z Emersona dość szemrane. To wszystko każe zachować ostrożność. Na razie, mimo sporego FF jest mało płynna. Jak coś będzie się działo, może być trudno wyjść. Spore ryzyko. Po pierwszej euforii, kurs opadł i zaczęło się wywalanie. Jak dostaną dotację, to pewnie pójdzie w górę. Ale...
Tutaj podciągają codziennie i sypacz się wstrzymał albo skończył. Powinien pojawić się jakiś komunikat na dniach co do emisji. Albo przedtem jakieś super info, żeby zrobić windę:)
Na Airway dwa razy próbowali zatakować 1.89, ale nie dali rady. Obroty podobne jak wczoraj i tylko -5%. Nie wygląda to źle. Częśc zarobionych wychodzi. Trochę dobrałem, bo mam wrażenie, że to nie koniec wzrostów. Mam średnią 1,3 więc siedzę względnie spokojnie. Choć na NC to nigdy nie wiadomo:) Pozdr dla wszystkich. Niech ta nasza perełka zacznie wreszcie się wspinać.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.