~123

GMBH,

Nie znane mi są powody takich decyzji z uwolnieniem akcji nowych emisji czy to za sprawą TT czy instytucji, fakt jest niespotykany na rynkach światowych...emisja akcji za jakąś cenę a kurs schodzi o 50% w dół przed pierwszym notowaniem. Tuora w jakimś stopniu przyczynił się też do zaniżenia kursu --- rzekomo, aby ustalić cenę do emisji akcji...wszystko co się stało i dzieje z obydwoma spółkami Tuorów to jedne wielkie....nie będę kończył....czy mogłem to przewidzieć ---NIE Bardzo długo inwestuje ale czegoś podobnego nie zaznałem i nie widziałem. piszę personalnie ponieważ te postacie są tak widoczne, że nie trudna opisać w szczegółach fakty, które miał miejsce i co ewentualnie może być......czy przypadkowo po portalach Płocica podaje o przejęciu Orphee i wchłonięcie do Cormay...to jest karygodne, wysoka nieodpowiedzialność tej osoby...akcjonariuszy drobnych ORP traktuje się ziemiopłody....powstające antagonizmy miedzy posiadaczami akcji CRM - ORP po działaniach od przejęcia władzy w Cormayu i jeszcze jedno istotne zdarzenie...pieniądze za niedoszłą transakcję przeniesienia części produkcyjnej w kwocie 15 mln. zł to skandal, skandal nad skandalami...ostatnia sprawa jaka podejmuję to ostatni zakup ORP od Tuory powinna być jak najszybciej wyjaśniona z punktu prawnego i finansowego. Nie opisuje wyniku finansowego bo on na dziś jest sprawą wtórną. pzdro.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.