~Niki

Najlepsza sprzedaż miesięczna od 2011 roku włącznie, wcześniej nie analizowałem. Sprzedaż w Q3 tego roku to również najlepszy kwartał od 2011 roku. W tej chwili to sprzedaż w II-gim półroczu 2014 po czterech miesiącach jest tylko niecałe 2% mniejsza niż w całym II-gim półroczu 2013. Udział detalu w całości sprzedaży w 2012 roku wynosił 22%, w 2013 34% a w 2014 jest to już 44%. Detal rozwija się bardzo ładnie - w 2013 wzrost o 22% w stosunku do roku 2012 a w 2014 więc bez dwóch miesięcy sprzedaż jest już większa o 17% w stosunku do roku 2013. Jeżeli sprzedaż do detalu w listopadzie i grudniu będzie na poziomie średniej sprzedaży miesięcznej z 10-ciu miesięcy tego roku to wzrost sprzedaży do detalu wyniesie około 40% - jak dla mnie wynik imponujący. Przez ostatnie dwa lata sprzedaż detaliczna w każdym miesiącu był wyższa niż w tym samym miesiącu roku ubiegłego z wyjątkiem bodajże 1 miesiąca. A trzeba pamiętać, że są przyduszeni finansowo - nie mają odnowionego finansowania (nie było komunikatu) bo mają straty i ratują się tylko tą bańką od funduszu za nowe akcje. Tak jak Ci gdzieś pisałem to jest temat dobry ale nie jest szybki.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.