Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam !!!
Za dwa tygodnie poznamy wyniki za 3 Q roku obrotowego 2014 ....... na które teoretycznie powinny składać się zyski ze spółek córek - tak według słów prezesa wynika ( pierwsze umowy podpisywaliśmy w lipcu ) jak również chciał aby w przeciągu roku spółki były rentowne .
Tyle w kwestii przypomnienia bo jak będzie to powiem , uczciwie nie mam bladego pojęcia , tak trochę cicho , żadnych komunikatów , informacji , tak sobie siedzą przy tych biurkach he he he ..... i podpisują umowy i zarabiają pieniążki - fajnie by było i mam nadzieję że tak jest !!
Konkretne kwoty ???
Tutaj naprawdę jest ciężko coś wywnioskować z tak oszczędnych danych które my drobni posiadamy , no bo na jakich informacjach możemy snuć nasze przypuszczenia mogą zrobić i 10 mln jak również 1 mln złotych ......... osobiście wolałbym to pierwsze he he he .......ale jak będzie ????
Wkrótce się dowiemy ..... jeżeli za 3 Q roku obrotowego będą mieli około 5-6 mln zysku to jest progres , jeżeli nie to wyglądałoby na to ze tylko mielą bez konkretów .......
To w kwestii wyników , mnie osobiście ciekawi inna sprawa , otóż 28 pażdziernika roku 2013 , a więc mija rok niebawem ,kurs ustawił się na ponad 9 miesięcy do kwoty 48 pln , to jest do kwoty obecnej ........ ciekawe z 69,9 pln zbite do kwoty takiej jak rok temu gdzie w/k spółki jest większa i spółka posiada o wiele wiele większy potencjał rozwoju niż rok temu ........
Celowy zabieg ??
Być może , przeanalizowałem historie MDG gdzie Trigony maczały paluszki ..... potrzebowali 15 miesięcy by z 63 pln dobić do 330 pln .....imponująca spekulacja , dlaczego akurat na Onico miałoby być podobnie ???
Podobna ilość akcji ff , podobny zysk , mała płynność - podobna struktura
Teraz można śmiało przy założeniach że spółka osiągnie dobry wynik za 3 Q , wydawać rekomendacje , dobre rekomendacje ......... naciągana teoria ???
Może tak może nie , w każdym bądż razie formuła powolnego budowania wartości spółki po wejściu Trigonków się skończyła ......
A tak na marginesie to chciałbym Gaza poinformować - bo czytać to będzie że jest fajnym antywskażnikiem - Braster fajna spółka zainwestowałem przy 4,90 he he he i trochę się tam pozmieniało ......
Myślałem że zleci tutaj tak do 40 - kwota za którą chodziły pakiety to kilka setek bym dobrał , lecz jak pisałem wcześniej poziom 48 plus minus musi być .......
Pozdrawiam !!!