Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dla przypomnienia na chwilę obecną, po dzisiejszej zabawie c/wk=0,49; c/z= 6,5.
Za miesiąc i parę dni publikacja wyniku za III kw., gdzie z dużym prawdopodobieństwem należy przyjąć przychody i zysk większy niż za cały ubiegły rok. A brakuje nam jeszcze IV kw.!!
Gra pod III kw właśnie trwa. Widać, że mamy spekułę na walorze, która nie może doliczyć się akcji sprzedanych od 5,6 w górę. Papiery nie wróciły w rynek w takiej ilości w jakiej je opchnięto. Wykorzystując małą płynność spółki, niesprzyjające otoczenie zewnętrzne, poświęcając przy okazji trochę akcji mamy to co mamy. Do tego przyczynili się technicy, którzy w ujęciu krótkoterminowym ewakuowali się z akcji. Kliku mniejszych spanikowanych leszczy też z pewnością mam w tym swój udział.
Teraz będą starali się trzymać kurs za mordę, aby max. odkupić to co poszło w ostatnich dniach w rynek i odbudować swoje pozycje. Technicznie, w krótkim terminie sytuacja im sprzyja, ale..... No właśnie, ale czy będą starali się zejść niżej?Jeżeli zleci, to max do 4,60-4,70 choć nie da się wykluczyć, że dzisiejsze zamknięcie obroni się i owego testu nie będzie. Ja dziś dokupiłem, ustawiam się jeszcze na jutro, a obecnie idę poszukać miejsca w ogródku, aby zakopać swój skarb i wyją go na wiosnę.