~becher

WATCHER!
Chętnie przystąpiłbym do powództwa pko TT. A jeszcze lepiej gdyby mógł to być pozew
zbiorowy. Warunek: musiałoby być nas minimum 10-ciu i każdy z nas wnosiłby o takie same odszkodowanie. Uważam, że najlepszym byłoby udowodnienie kłamstw TT
w jego publicznych wypowiedziach.

Powództwo zbiorowe o tyle korzystniejsze, że wpisowe do sądu to 2%
dochodzonej sumy (indywidualnie 5%). Inny warunek to obowiązek składania
pozwu poprzez prawnika, co też byłoby kosztem. Zaleta taka, ze koszta rozkładaja się
na wszystkich uczestników pozwu zbiorowego.

Ja w tej chwili uczestniczę w pozwie zbiorowym pko deweloperowi. Jest nas 23-ech
każdy żąda 20.000 zł odszkodowania. Koszt każdego indywidualnie to 400 zł
wpisowego plus 313 zł dla kancelarii (7.200 od wszystkich). Ja tych 23-ech ludzi
organizowałem przez ponad rok, niestety.....

Korci mnie takie powództwo ale odstręcza zbieranie materiałów (do czego Ty
nadawałbyś się idealnie).

Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.