~toczek

Ja pytałem o to tak z rok temu. Potwierdzili że owszem, że skup prowadzą, że oczywiście będą informować o wszystkim akcjonariuszy. Śmiechu warte i tyle, władze spółki chętnie zgarnęły kasę od inwestorów wchodząc na giełdę, ale w zamian nie dają nic, akcjonariuszy i całą giełdę mają głęboko w nosie. Ja rozumiem że panu Kurkowi nie zależy, bo jego interesuje tylko polerowanie jego rodzinnej perły (widać że firma to jego hobby, o kasę tutaj nie chodzi), ale to co robią jest po prostu nieuczciwe. NTT sięga teraz po sztuczki techniczne (resplit) żeby uniknąć usunięcia z GPW, co zresztą pokazuje jak idiotyczne są te zasady - spółka swoimi zaniedbaniami i ogólną pogardą dla inwestorów dołuje z własnej winy, jest mechanizm który teoretycznie ma takie spółki eliminować (groszówki), ale wystarczy zrobić resplit i wszystko będzie dobrze. Za 2 lata kurs NTT znowu zleci poniżej złotówki to znowu scalą do nominalnych po 24zł...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.