Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzięki za dobre słowo , pisałem kiedyś nie zabijaj marzeń .... he he he
I warto czasami postawić i na ślepego konia ..... he he he
A tak na poważnie , to po prostu zapaliło się zielone światło kiedy przy 100 milionach zrobili 8-9 mln zysku , wtedy deal z orlenem zrobił swoje , czyli można , można .
Polityka zarządu jest przejrzysta i czytelna pan Tomasz Turczyn to nie jakiś tam szemrany biznesmen ,lecz człowiek który ma jasno sprecyzowany plan działania który pomału z żelazną konsekwencją jest wdrażany w spółce ....
To nie jest tam kilka biurek jak piszą co niektórzy pseudoinwestorzy lecz kapitał ludzki połączony z kapitałem finansowym i oto chodzi .
Przecież generalnie pan TT mógł utrzymać D na poziomie 75 % zysku netto i co roku odcinać zyski i spoko , tak się nie stało , przewidywałem to i było to bardzo słuszne posunięcie prezesa , bardziej zależy jemu na rozwoju globalnym a nie lokalnym , dlatego takimi zachowaniami przypuszczać można było rozwój wydarzeń .....
Zakładam rozwój inwestycyjny spółki na poziomie 20 mln netto rocznie lub lepiej , kazdy milion zatrzymany w spółce jako kasa obrotowa to zysk w przyszłości i to bardzo duży mniw
Dlaczego przypuszczam że jesteśmy na etapie rozwoju ???
Ponieważ spółka charakteryzuję się etapem konsolidacyjnym i wzrostem , konsolidacyjnym i wzrostem nie mamy typowego trendu wzrostowego a potem trendu spadkowego , jak to się ma do spółek z ugruntowaną pozycją rynkową na to jeszcze pora , a poza tym ta minimalna ilość akcji ........
Dlatego rozwój jest jeszcze przed nami tak zakładam 2-3 lata by uzyskać mocno ugruntowaną pozycję rynkową , kurs ??? diabli wiedzą ile .......
Pożyjemy zobaczymy , można mnie nazwać marzycielem , lecz czasami marzenia się spełniają a w tym przypadku naprawdę od marzen do realizacji jest mały krok .....
100 pln do konca roku zapewne a potem ?????................
Pozdrawiam ......